Klinische overwinning in Valkenswaard

Het was voor de Mennekes van VC Unitas de eerste keer dat ze naar Valkenswaard mochten afreizen, waar VC Bravo, de hekkensluiter van de ranglijst, de tegenstander is. Het vrij nieuwe sport- en revalidatiecentrum voelde direct wat klinisch aan; met een andere ondergrond en witte in plaats van gele lijnen was het in eerste instantie zaak om aan de hal te wennen. Prima zaal overigens, maar het duurde toch eventjes voordat de Mennekes in de wedstrijd kwamen. De eerste set verliep dan ook spannend maar werd uiteindelijk toch met 24-26 over de streep getrokken.

De tweede set liep het al een stuk beter en werd het tempo door Unitas wat opgeschroefd. De tegenstander had hier geen antwoord op waardoor deze set vrij eenvoudig werd binnengehaald, 13-25.

Na deze overtuigende set, zo anders verliep de derde set. Waar mennekes de teugels wat lieten vieren, trok de scheidsrechter deze nog eens extra aan. Een aantal beslissingen die, volgens de letter van het reglement, vast te rechtvaardigen zijn, was het voor Unitas toch lastig om hun spel hierdoor niet te laten beïnvloeden. Bravo rook bloed en voerde de (service)druk op. Even leken de mennekes nog langszij te komen, maar het gat was toch iets te groot en kon niet meer worden gedicht; 25-22.

Gelukkig kon deze domper snel worden weggespoeld, in de vierde set werd gelukkig het nivo van de tweede set weer gehaald. Bravo kwam wederom onder druk te staan, waardoor ze hun eigen spelletje niet meer konden spelen. De 4e set, en daarmee 4 punten, gingen mee terug naar Boekel.

Volgende week, zaterdag 2 april, staat er de altijd spannende derby tegen TFC op het programma in sporthal de Burcht. Zoals altijd wordt steun vanaf de tribune zeer gewaardeerd, kom dus allemaal kijken om de mennekes aan de overwinning te helpen!

Terug