In Memoriam: Martien Peters

Het moet rond 1965 zijn geweest dat enkele Rowans van de toenmalige Boekelse verkennerij besloten om op de vrijdagavond te gaan volleyballen in het kleine – inmiddels gesloopte – gymzaaltje aan de Mr. van Hoofstraat.

VC Unitas was nog niet opgericht maar de eerste enthousiaste volleyballers waren opgestaan. Onder hen Martien Peters.

Martien is lange tijd lid geweest van de in 1966  opgerichte volleybalclub maar niet over een aaneengesloten periode, Martien was zorgvuldig in het kiezen van zijn momenten, als er zich een mooie kans (een geschikt team) voordeed was hij echter graag van de partij.

Martien was een technisch volleyballer, hij blonk niet uit in de krachtsexplosies maar was vooral een gedegen speler die nauwelijks fouten maakte en op de moeilijke momenten makkelijk overeind bleef als anderen allang de handdoek in de ring hadden gegooid. Hij was nuchter, sober in zijn spel maar zeer effectief. Na zijn jaren als competitiespeler heeft Martien nog jaren deel uitgemaakt van de veteranenploeg, VC Kremmig, die nog steeds op de vrijdagavond trainde onder Ad van de Ven.

Met Joke ging Martien nog diverse keren mee op de buitenlandse “hoogtestages” van VC Kremmig. Het was een hecht stel.

Omdat de volleybalsport én onze vereniging hem na aan het hart gingen, is hij in de afgelopen jaren ook nog meerdere seizoenen als (assistent)coach betrokken geweest bij het eerste damesteam van VC Unitas. Ook dat deed hij op de hem kenmerkende manier; rustig beschouwend maar met duidelijke aanwijzingen als het nodig was.

Sinds ongeveer anderhalf jaar speelde Martien zijn laatste wedstrijd, een ongelijke strijd, die we allemaal hebben meegemaakt. Martien mocht die strijd niet winnen.

We nemen, veel te vroeg, afscheid van een fijne medespeler en een goed mens. Hij zal door ons nooit worden vergeten.

VC Unitas en VC Kremmig

Terug