Het doel is duidelijk….

Na een korte winterstop van 4 weken zijn de heren van VC Unitas/’t Menneke helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft. Het doel is duidelijk; de eerste plek vasthouden en versterken zodat op het einde van het seizoen EINDELIJK het kampioenschap kan worden behaald om daarmee de al jaren verdiende plek in de Promotieklasse af te dwingen!

De eerste wedstrijd in 2019 was daarvoor gelijk al cruciaal; in Veghel tegen het op de tweede plaats staande Skunk zou moeten blijken of de Boekelse heren zich verbeterd hadden ten opzichte van de eerste seizoenshelft want toen werd nog ruim van Skunk verloren.

De wedstrijd begon met de basis opstelling met libero Ruud die weer was hersteld van de blessure die hem weken aan de kant hield. Beide teams bleken hun positie op de ranglijst recht te doen want de strijd ging volledig gelijk op. Maar aan het einde van de set wist Unitas te profiteren van een paar foutjes aan Veghelse kant en met 21-25 het eerste wedstrijdpunt te pakken.

Maar in de tweede set was Skunk de bovenliggende partij. De thuisploeg liep direct enkele punten uit en hield die voorsprong tot het einde vast: 25-19.

Voor de derde set maakte coach Casper zijn spelers nog eens goed duidelijk op welke wijze ze serverend de tegenstander onder druk moesten zetten, tevens  koos hij er voor de reserve bank te gebruiken om het blok te verbeteren. Midden-aanvaller Sven werd gewisseld met routinier Paul. Ook bleek in deze set dat Roy Hectors een echte alleskunner is; zowel aanvallend, serverend als in pass en verdediging speelde hij foutloos en had daarmee een belangrijk aandeel in de uiteindelijke setwinst (19-25).

Met die setwinst bleek de Veghelse tegenstand gebroken. Skunk maakte teveel persoonlijke fouten terwijl aan de Boekelse kant van het net alles klopte. Hoofdaanvaller Roel was – zoals gewoonlijk – blokkerend niet af te stoppen en scoorde punt na punt. En tot ‘Man van de Wedstrijd’ groeide zonder meer de eerdergenoemde Roy Hectors uit; de kleinste in het veld en met de minste volleybal-ervaring maar werkelijk foutloos spelend. Dankzij zijn geweldige sprongkracht scoorde hij zowel blokkerend als aanvallend menig punt, hij serveerde ijzersterk en maakte daardoor meerdere directe punten en met Roy in het achterveld beschikte Unitas feitelijk over twee libero’s die in pass en verdediging rotsvast waren. Skunk kwam niet meer in de buurt en via een 16-25 setwinst haalde Unitas 4 punten binnen, daarmee de voorsprong op de ranglijst uitbouwend tot 5 punten!

De slag was gewonnen, de oorlog echter nog lang niet. Nu is het dus een kwestie van het koppie erbij houden en geen onnodige punten te morsen in de rest van het seizoen om zodoende in april een spetterend kampioensfeest te kunnen vieren!

Terug