Herstart van de competitie met winst

In het laatste verslag van 2021, geschreven op 27 november, werd de hoop geuit om in januari weer een wedstrijd te kunnen spelen. Dat is ternauwernood gelukt en na een lange pauze mochten de mannen aantreden voor de eerste wedstrijd in 2022. Met slechts twee (zware) trainingen achter de rug, een paar corona-uitvallers, en aanvulling met de gebroeders de Wit vanuit de flexibele schil, kon heren 1 afgelopen zaterdag aantreden tegen Nuvo uit Nuenen.

De Mennekes hadden er weer zin in en kwamen goed in de wedstrijd met een sterk begin. Na een eerste time-out werd het spel iets minder en moest er harder  worden gewerkt om de punten binnen te halen. De set werd gewonnen met 25-21. Ook de 2e set werd met goed spel gewonnen, 25-15.

De 3e en 4e set verliepen stukken moeizamer dan de eerste 2 sets. Met een aantal mooie lange rally’s begonnen de Mennekes toch wat vermoeid te raken en slopen er fouten in het spel. Nuvo won de 3e en 4e set met 17-25 en 23-25.

De mennekes wilde de 5de set ook winnen en haalde er alles uit wat ze konden. Met een aantal goeie bloks kwam Nuvo er aanvallend niet goed meer door en won Unitas de laatste set met 25-11.  Het was een mooie eerste pot na zo lange tijd. Heren 1 staat momenteel in de ranglijst als prima middenmotor in de promotieklasse. Hopelijk lukt het dit seizoen voor het eerst om in deze klasse een competitie uit te spelen.

Terug