Heren pakken winst in de laatste wedstrijd van het jaar

Hopelijk niet de laatste wedstridj van het seizoen, maar op het moment van spelen, voelden de  teams van Unitas en en van VC Bravo al wel aan dat dit wel eens voorlopig een laatste kans op punten was en besloten er samen een mooi potje van te maken.

Na lange tijd mocht Unitas ook weer eens thuis spelen in de vertrouwde Burcht. Door het ontbreken van vaste krachten Jeroen Kuipers en Luc van Hout moest er ook wat geïmproviseerd worden. De diagonaal werd opgevangen de Jos de wit en middenaanvaller Stef Peters werd voor de gelegenheid buitenaanvaller, dat was even geleden.

Het spel begon wat rommelig door de wijzigingen en er werden veel fouten gemaakt. Naar het einde van de set ging het gelijk op en moest Unitas focussen om de set binnen te halen.  Dit lukte met 26-24. In de tweede set werd orde op zaken gesteld en onder andere door een sterk scorende Jos werd de set overtuigend gewonnen met 25-12.

Hierop veranderde Bravo het aanvalsplan en werd veel gebruik gemaakt van hun sterke middenaanvallers, die ook goed bereikt konden worden door solide passing. De Mennekes konden hier te laat op anticiperen en Bravo won de set met 21-25. In de 4e set moest het dan voor Unitas gebeuren en dat gebeurde ook. De focus van het blok werd op het midden gezet en dat bleek effectief. Het vertrouwen nam weer toe en er werd ook met de 3-meter aanval veel gescoord. De set werd relatief makkelijk gewonnen met 25-14 en de wedstrijd met 3-1.

Hopelijk zijn er in januari weer wedstrijden in het vooruitzicht!?!?

Terug