Heren-1 nu officieel koploper!

Zaterdag 11 januari stond voor het eerste herenteam van VC Unitas/ ’t Menneke de eerste wedstrijd na de kerstvakantie op het programma en, zoals vaker gezegd, zijn “in januari de punten te halen”.

De aanloop naar deze wedstrijd kende een aantal ups en downs. Zo werd er dinsdag nog een oefenwedstrijd met 4-0 gewonnen en liet de directe concurrent vrijdagavond belangrijke punten liggen in Werkendam. Maar een grote tegenvaller was echter dat Jeroen “nooit ziek” Kuipers zich dan toch een keer moest afmelden wegens keelontsteking. Gelukkig beschikken de Menneke’s over een grote flexibele schil en zodoende kon deze tegenvaller prima worden opgevangen door Luc “de verloren zoon” van Hout.

Al met al waren de Menneke’s voldoende voorbereid op deze wedstrijd tegen de mannen van Nuvoc. Waar er in de eerste wedstrijd van het seizoen nog erg moeizaam (met 2-3) werd gewonnen in Veldhoven, was het zaak om deze keer alle 5 punten in Boekel te houden.

In de eerste set kwam Unitas aanvankelijk op een kleine achterstand – iets wat zich in het vervolg van de wedstrijd nog vaak ging herhalen – maar deze werd halverwege de set weer weggepoetst. Het spel zag er verzorgd uit, zag ook Coach Casper “Jump for Joy” Verstraten, en vanaf het 15e punt werd de voorsprong geleidelijk uitgebouwd en de set overtuigend gewonnen (25-19).

In de tweede en derde set herhaalde dit patroon zich. De bezoekers namen een kleine voorsprong, maar zodra het einde van de set in zicht kwam schakelde de Menneke’s, onder aanvoering van libero Roy “pakt alles” Hectors, een tandje bij. Zo gingen ook de 2e en 3e set naar Unitas (25-17 en 25-19).

De vierde set leek wederom een kopie te worden van de voorgaande 3 sets. Met een voorsprong van 20-16 voor Unitas leek er geen vuiltje aan de lucht maar vanaf dat moment begon de machine te haperen. De spelverdeling werd onnauwkeuriger en de aanvallers kregen moeite om de punten te scoren. Nuvoc rook een kans en kwam langszij bij 20-20. Vanaf dat moment was het echt vechtvolleybal met gelijke kansen voor beide teams. Op deze manier werd het zelfs 24-24 en het leek er op dat het laatste wedstrijdpunt wel eens mee terug naar Veldhoven zou gaan.

Coach Casper moest ingrijpen en bracht Roy “koffie” van de Wetering, die in de 3e set nog licht geblesseerd was uitgevallen, opnieuw in om de blokkade van een nieuwe impuls te voorzien. En na een aantal setpoints over en weer waren het toch de Menneke’s die aan langste eind trokken en met  29-27 de set, en daarmee de volle 5 punten, wisten te winnen.

Door deze overwinning en het verlies van de directe concurrent een dag eerder, steeg Unitas naar de 1e plek, met 2 punten voorsprong én een wedstrijd minder gespeeld. Een mooie uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft dus!

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Condor in Kaatsheuvel. Hopelijk is dan de conditie verder verbeterd zodat de Menneke’s tot het einde van de wedstrijd scherp kunnen blijven!

Terug