Heren-1 komt tekort tegen Bedovo

Met nog 6 wedstrijden te gaan trof koploper VC Unitas/’t Menneke – Heren 1 concurrent Bedovo in Beek en Donk. Bedovo stond weliswaar 12 punten achter op Unitas op de ranglijst maar omdat de Beekendonkenaren twee wedstrijden minder gespeeld hadden, was het feitelijke verschil erg klein. Daarnaast vormt Bedovo – als het team compleet is – een ervaren en lastig te bespelen team. En compleet waren ze, dus de heren konden zich opmaken voor een serieuze pot volleybal!

Aanvankelijk gingen beide teams gelijk op maar toen de set vorderde verdween de angel uit het spel van Unitas. De service van De Mennekes leverde onvoldoende druk op en daardoor kon Bedovo de eigen aanvallers ongehinderd in stelling brengen. De thuisploeg pakte een voorsprong en wist die met degelijk spel steeds verder uit te breiden. Uiteindelijk ging de setwinst met een confronterende 25-16 naar Bedovo; de Boekelse heren zouden uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen om de regie terug te kunnen pakken.

Maar dat lukte ook in de tweede set niet. Het spel van Unitas oogde mat en ongemotiveerd. De spelers legden onvoldoende beleving en vechtlucht aan de dag en kregen geen moment vat op de tegenstander. Bedovo was beter in alle facetten van het spel en wist de sporadische aanvalsdreiging van Unitas met een goed gepositioneerd blok en dito verdediging goed te pareren. Een grieperige Marijn v.d. Krieken haalde zijn gebruikelijke niveau niet en aanvallend ging enkel enige dreiging uit van Roel Gijsbers maar ook die wist het de degelijke Bedovo-verdediging niet moeilijk genoeg te maken. Via 25-18 werd het 2-0 voor de thuisploeg en het meegereisde publiek vreesde het ergste.

Gelukkig liet Bedovo in de derde set de teugels iets vieren; Unitas kon voor het eerste in de wedstrijd een voorsprongetje pakken en zie;  er kwam eindelijk wat beleving in het team. Met net wat meer vechtlust werd de pressie op het team uit Beek en Donk opgevoerd en de koploper liet zien wel degelijk tegen deze tegenstander opgewassen te zijn. Nu lag de druk bij de thuisploeg en prompt waren de rollen omgedraaid en kon Unitas – onbevangen spelend – de voorsprong uitbreiden en een overtuigende 15-25 setwinst pakken.

Nu was het zaak deze lijn door te trekken maar toen Bedovo in het begin van de vierde set direct een paar punten pakte keerde het spelbeeld van de eerste twee sets weer terug. Unitas maakte de fouten en Bedovo de punten. Waar in vroeger tijden het in Beek en Donk gebruikelijk was dat de (eigen) scheidsrechters de thuisploeg opzichtig aan de punten hielpen was dat nu helemaal niet het geval. De man op de stoel floot voorbeeldig en vrijwel foutloos en het uiteindelijke 3-1 verlies (de vierde set eindigde in 25-15) had Unitas volledig aan zichzelf te wijten..

Gedane zaken nemen geen keer; Unitas is nog steeds koploper met 7 punten voorsprong op de nummer twee maar heeft het eindresultaat door dit verlies niet meer zelf in de hand. Immers, Bedovo is nu op 9 punten gekomen en als beide teams in de resterende wedstrijden maximaal scoren wordt Bedovo kampioen met 1 punt meer dan onze jongens. Maar Unitas heeft nog 5 wedstrijden te gaan en Bedovo nog 7 dus de koers is nog lang niet gelopen. Voor De Mennekes is het in ieder geval zaak de knop weer om te zetten en door scherp te trainen het eigen – gebruikelijke – niveau terug te vinden!

Terug