Heren 1: De aanhouder wint in Den Dungen

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen mochten ”De Mennekes” van VC Unitas zich opmaken voor een bezoek aan de heren van Donki Sjot in Den Dungen, vorig seizoen geĆ«indigd in de top 3, dus een geduchte tegenstander. De Mennekes gingen direct sterk uit de startblokken met degelijk spel en hard werk. De heren uit Den Dungen deden daar echter niet voor onder, beide ploegen bleken zeer aan elkaar gewaagd. Het zat de bezoekers uit Boekel echter niet mee tegen het einde van de set, die werd verloren met een stand van 25-21.

VC Unitas leek het degelijke spel uit de eerste set een vervolg te geven in de tweede set, maar de pass kwam niet op benodigde niveau en men vergat daarnaast haar aanvallen te verzilveren. Spelverdeler Marijn van de Krieken leek zijn ploeg het voorbeeld te willen geven met een welgeplaatste smash op de 3m-lijn van de tegenstander. Een lange servicebeurt zorgde dat Donki Sjot verder uitliep en ook de 2e set werd afgegeven met een stand van 25-18.

Met een nieuw aanvalsplan traden De Mennekes aan voor de derde set. Jeroen ”Het Kanon” Kuipers liet zich van zijn beheerste kant zien en wist met enkele rustige, goed geplaatste ballen mooie punten te maken. De derde set werd verdiend met 20-25 gewonnen. De vierde set werd nog spannend, maar met goede verdedigingswerk en steeds meer blokpunten werd met 23-25 ook de vierde set gewonnen door het Boekels gezelschap.

Bij een stand van 2-2 maakten beide ploegen zich op voor een beslissende, vijfde set. Daarbij leken De Mennekes vastberaden de wedstrijd te winnen. Bij een stand van 13-3 stokte de puntenmachine even en kwam Donki Sjot bijna terug in de set tot 13-10. Echter, opnieuw bleek spelverdeler Marijn koelbloedig effectief en tekende met een tikbal voor de wedstrijdwinst, die aldus de scheidsrechter ”voor de poorten van de hel was weggesleept”. We doen het ook voor minder, maar deze drie punten zijn zeker lekker voor het zelfvertrouwen. Zaterdag 8 oktober 18:00 thuis de volgende pot tegen buurvereniging TFC ”De Peel”!

Terug