Heren 1 blijft winnen !

Na 5 overwinningen op een rij gevolgd door een weekje rust, was het afgelopen zaterdag de beurt aan VC Athos om te proberen de Menneke’s van de volgende overwinning te weerhouden.

De eerste paar punten waren voor VC Athos, maar al snel kwam de Boekelse machine weer op gang en dat bracht een kleine voorsprong op het scorebord. Deze voorsprong werd gaandeweg uitgebouwd, waarmee de eerste set overtuigend in Boekel handen kwam (25-17).

Ook de tweede set en derde set werden vrij eenvoudig gewonnen, mede dankzij een ijzersterk blok, waarmee de tegenstander zich geen raad wist. (25-16 en 25-19).

De laatste set moest en zou ook gewonnen worden, waar deze de vorige wedstrijd nog onnodig werd afgegeven. Met Jeroen Janssen aan serve, werd al snel duidelijk dat dit deze week niet ging gebeuren. Na een zeer goede reeks stond er een 8-0 voorsprong op het bord, waarbij het leek dat de tegenstander zich gewonnen gaf. Er werd op alle posities goed gescoord, en mocht dit niet gebeuren, dan was daar altijd nog het “kill blok” dat de tegenpartij weerhield om terug in de set te komen. Na ruim een uur was ook de laatste set voor de Mennekes, die weer 5 punten mochten bijschrijven. Hiermee werd de achterstand op koploper Asterix tot 2 punten teruggebracht.

Al met al weer een goede wedstrijd en dat geeft vertrouwen voor de komende reeks; volgende week uit in Budel tegen Ledub, de nr. 4 en de week er na de thuiswedstrijd tegen koploper Asterix !

Terug