Heren 1 behoudt koppositie!

Met een uitgedunde selectie al vroeg op de zaterdagmiddag naar Waspik, voor de derde wedstrijd van het seizoen tegen het team van Atak’55. Nieuwe gronden voor de het eerste herenteam van VC Unitas/’t Menneke en dat zonder vaste waarde Stef en ook zonder de vaak zeer welkome aanvullingen uit de flexibele schil. 

Na twee wedstrijden in de promotieklasse staan de heren strak bovenaan, maar desondanks ligt er geen enkele druk op deze wedstrijd. Dat was ook wel een beetje merkbaar. Een belangrijk aspect van volleybal is om ervoor te zorgen dat de tegenstander onder druk wordt gezet vanaf de service. Daarvan was geen sprake. Men kon de pass gemakkelijk brengen en ook het Boekelse blok was niet bij machte om de ervaren hoofdaanvallers van Atak de pas af te snijden. Een vrij machteloze 25-15 tot gevolg. De tweede set liep weliswaar beter, maar door een haperende pass en een serie aanvallende fouten werd ook deze set (onnodig) afgegeven met 25-23. Tijd om de rug te rechten zou je zeggen, maar niet bleek minder waar. Hoewel er met vlagen zeer sterk werd gespeeld en vooral overtuigend werd gescoord, bleek de organisatie van blok en verdediging toch de achilleshiel van Unitas en een setstand van 25-19. In set vier begon de machine van een week eerder weer op stoom te komen en deze set werd relatief eenvoudig en overtuigend gewonnen met 20-25.

Een 3-1 verlies dus, dat was even geleden, maar ondanks dat nog steeds boven aan de ranglijst. A.s. zaterdag treden de Mennekes weer aan op volle oorlogssterkte tegen Vocala HS1, helaas zonder publiek, maar wel voor de volle winst!

Terug