‘Herbstmeistert’

De heren van VC Unitas/’t Menneke kregen – als laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft – Civitas uit Venlo op bezoek. Een bekende tegenstander uit vorige seizoenen waar Unitas nu erg graag van wilde winnen om koploper te blijven en als ‘winterkampioen’ de tweede seizoenshelft in te kunnen.

De 1ste set ging van start en Unitas kwam al snel op een mooie voorsprong van 5 punten. Wel was het vertoonde spel nog wat rommelig bij Unitas, de Mennekes uit Boekel kwamen niet echt goed in de wedstrijd maar ook de Venlonaren maakten veel onnodige fouten. Met een paar time outs van beide kanten en de peptalks van coach Casper won Unitas uiteindelijk de set met 25-22.

‘Genoeg gerommeld’ vonden de gastheren en de 2de set werd beter volleybal getoond. Unitas zette druk met sterke servicebeurten die Civitas dit niet goed wist te verwerken. Het blok dat bij De Mennekes een week eerder niet goed liep was nu beter en de bezoekers kregen geen moment de indruk dat ze een kans hadden; 25-13 voor Unitas !

Maar helaas; de 3de set was weer als de eerste set. Veel persoonlijke fouten aan Boekelse kant. Civitas wilde graag winnen en dat bleek wel. Marijn wilde geen ongelukken voor zijn teamspelers en maakte het veld goed schoon, waarbij het antwoord van Civitas was ‘bal, bal, bal, BAL, BAL, BAL’ maar Marijn kept it cool. Unitas kwam achter met 16-20 en normaal gesproken stroopt men dan de mouwen op om alsnog een inhaalrace neer te zetten. Maar door het harde geroep van Civitas liet de thuisploeg zich overbluffen en verloor de set met 19-25.

Unitas wilde na dit setverlies de 4de persé winnen om een 5e set te voorkomen én om de gasten uit Venlo de mond te snoeren. De Mennekes wisten het spelniveau van de tweede set weer terug te vinden en trokken met nagenoeg foutloos spel de set – en dus de wedstrijd – over de streep; 25-12.

Met een winst van 3-1 en dus 4 punten toegevoegd aan het totaal staat Unitas trots bovenaan de ranglijst. De mannen van Unitas zijn dus officieus ‘Winterkampioen’, of – zoals Willem van Hanegem zou zeggen- HERBSTMEISERT!!

Nu eerst genieten van deze koppositie tijdens de feestdagen en dan volgt op 12 januari in Veghel de belangrijke wedstrijd tegen het als tweede geklasseerde Skunk. Tegen dit team werd aan het begin van de competitie in Boekel nog dik verloren dus De Mennekes hebben in Veghel dan wel iets recht te zetten!

 

 

Terug