Hajraa uit, altijd lastig…

Na twee uitgestelde wedstrijden mocht heren 1 afgelopen zaterdag weer eens aan de bak, ditmaal bij de Eindhovense studenten van Hajraa 4, die lager geklasseerd zijn, maar aan Unitas de taak om de focus te houden in de altijd rumoerige sporthal.

Vandaag geen ondersteuning vanuit de flexibele schil, en beide middenmannen Sven en Roy bleken niet 100% inzetbaar door kleine kwetsuren, waardoor er weinig wisselopties zijn. De eerste twee sets lukte het Unitas niet om het normale spelniveau te halen onder begeleiding van het studentengezang en getrommel, terwijl dit duidelijk kracht gaf aan de thuisploeg. Beide sets gingen verloren met 25-21.

In de derde set begon het ritme terug te keren en werd er effectiever aangevallen waardoor deze met 17-25 werd gewonnen. Ook de vierde set ging lange tijd voorspoedig maar aan het einde van de set kregen Hajraa en het publiek weer vat op de Mennekes, waardoor het nog even spannend werd, maar toch een nipte winst met 24-26. De beslissende vijfde set was vergelijkbaar met de vierde set, waarin Unitas het voortouw nam, maar toch weer werd bijgehaald door Hajraa die ditmaal wel wist door te drukken, 16-14. Hier verliezen was zeker niet nodig, maar achteraf gezien bleken de twee behaalde punten toch ook zwaarbevochten.

Terug