Topprestatie in Budel!

Een belangrijke uitwedstrijd afgelopen zaterdag voor VC Unitas/Heren-1 in Budel, de plaats waar ze dat vieze bier schenken. Maar voordat de Boekelse heren zich aan deze gele rakkers mochten wagen, moesten ze nog wel flink aan de bak. Ledub, het Budelse team, stond namelijk als 4e geklasseerd en met Unitas op de 2e plaats was op voorhand al duidelijk dat dit een pittige pot zou worden.

Direct na het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat Ledub een sterke tegenstander was. De Mennekes uit Boekel moesten erg wennen aan de grote zaal wat door het diepteperspectief de ballen moeilijk te beoordelen maakte. Veel fouten werden aan de kant van Boekel gemaakt en communicatie bleef uit. De 1e set werd dan ook flink verloren met 25-15.

Via een korte analyse na de eerste set werd het strijdplan aangepast en vol goede moed en daadkracht werd de 2e set gestart. Het plan werkte, Unitas zette een goede blokkering neer en pakte een kleine voorsprong en wist dit tot 17-22 uit te bouwen. Helaas kakte het toen aan Boekelse kant even in waardoor het al snel 22-23 stond. Gelukkig wist Unitas de concentratie toen te hervinden en de set naar zich toe te trekken (24-26).

Ook in de derde set bleef het Unitas-blok intact en dat maakte uiteindelijk het verschil; ook nu een nipte setwinst met 23-25.

De Mennekes waren nu vastbesloten ook de 4e set te pakken en 4 wedstrijdpunten mee naar Boekel te nemen. Een sterke servicebeurt van Luc van Hout noodzaakte de tegenstander al snel om een time-out aan te vragen. Maar dat maakte  Unitas niet veel uit want de stoomtrein was inmiddels op gang en was niet meer te stoppen! Punt na punt werd gescoord en de motivatie van Ledub zakte steeds verder de grond in. Boekel knalde hard door en pakte deze laatste set ook vol overgave, 25-16 !

Rest nog om de meegereisde supporters heel erg te bedanken voor hun inzet aan de zijkant. De Unitas-toeter schalde de hele wedstrijd, maar de fan die deze bediende wist daar zelfs nog bovenuit te komen! Dit zorgde voor een flinke boost waardoor De Mennekes de hele wedstrijd scherp wisten te blijven.

Op zaterdag 9 december staat de thuis-kraker tegen koploper Astrix op het programma. De nummer één op bezoek bij de nummer twee, een belangrijke wedstrijd dus. Asterix heeft een ijzersterk team en geeft nauwelijks iets weg, de Boekelse heren rekenen dan ook op uw support !!

Terug