Goed volleybal van De Mennekes !

Op zaterdag 24 maart trad het sterrenensemble van VC Unitas/’t Menneke aan tegen het 5 plaatsen lager geclassificeerde Ledub uit Budel.

In tegenstelling tot een week eerder week wist Unitas dat men nu een kwalitatief beter team aan zou treffen wat dus een beduidend zwaardere wedstrijd zou gaan betekenen. De Mennekes konden zich de uitwedstrijd eerder dit seizoen in Budel nog goed heugen. Een partijdige scheidsrechter, die na enkele punten zichzelf wisselde en vervolgens de taak als coach van het thuisspelende team op zich nam. Helaas maakte deze wisseling toen niet veel uit want de daaropvolgende scheidsrechter floot vervolgens vooral op appèl van de thuisploeg. Een zware, spannende wedstrijd volgde waarbij Ledub toch met 1-3 aan het kortste eind trok en Unitas de terechte winnaar was.

Met dit gegeven in het achterhoofd wisten De Mennekes dat het ook in Boekel weer een pittige pot kon gaan worden.

De 1e set startte met een wisselvallig spel aan beide kanten. Tot ieders verbazing probeerde Marijn v.d. Krieken deze tendens met een zeer indrukwekkende breakdance move te doorbreken. Maar zowel de gasten als de thuisploeg raakten hier niet van onder de indruk. Toch bleek deze tactische onderbreking halverwege de set zijn vruchten af te werpen en Unitas herpakte zich. De Mennekes werden scherper en maakten nu de aanvallen wél af. Het ijs was gebroken en de eerste set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-19.

De Boekelse stoomtrein was inmiddels op gang gekomen en ook in de 2e set werd er keihard gewerkt. Er werden combinaties gemaakt die je normaal gesproken alleen op Europees niveau zou verwachten. Ledub was dan ook meer bezig om de bal van de grond te rapen dan dat ze hem in de lucht konden houden. Of dit kwam doordat ze de avond ervoor teveel van dat smerige Budels Bier hadden gedronken of omdat Unitas boven zichzelf uitsteeg, het maakte uiteindelijk niet veel uit. Het blok zat goed, combinaties lukten en Ledub kwam er gewoon niet aan te pas: 25-14.

Set 3 startte Unitas met dezelfde drive en gaf Ledub ook nu weinig kansen. Vele namen mogen genoemd worden, maar dhr. van Hout en dhr. Hectors waren deze keer toch wel erg belangrijk voor het team. Luc die niet te stoppen was met zijn geplaatste harde aanvallen en Roy die elke pass recht in de handjes van onze spelverdelers wist te krijgen. Deze set werd er dan ook flink doorgewalst waardoor de thuisploeg al de winst mocht noteren, set 3 werd namelijk met 25-16 gewonnen.

De laatste set. Vaak is zo’n set na een 3-0 voorsprong toch wel een lastige om te binnen te slepen. Helaas bleek dit voor de Boekelse heren ook het geval te zijn. De gehele set liepen beide teams gelijk op. Totdat de libero aan de kant van Ledub het nodig vond om nog een tandje bij te schakelen in zijn tot dan toe ook al onsportieve, kinderachtige en belachelijke gedrag. Een man van middelbare leeftijd – waarvan je dan toch een bepaalde volwassenheid zou verwachten – die zijn eigen volleyballende onvermogen probeerde te verbloemen of compenseren met voortdurende aanmerkingen op de scheidsrechter (die een uitstekende wedstrijd floot), voortdurend appellerend op zogenaamde fouten en uitballen, zeiken, zeuren en janken, echt op het belachelijke af. En dan zou je verwachten dat de rest van zijn team – ook allemaal volwassen mensen die waarschijnlijk toch ook voor hun plezier volleyballen – deze onsportieve gedragingen zouden corrigeren maar nee hoor; hun eigen coach was al nagenoeg net zo onsportief door bij werkelijk elke duidelijk door Unitas ingeslagen bal luidkeels en tegen beter weten in “uit” te roepen om de scheidsrechter toch maar te verleiden tot een foute beslissing. Op deze manier het spel ontregelend lukte het de gasten om uiteindelijk alsnog één set winnend af te sluiten. Maar och; als je op zo’n manier je spelplezier en resultaten wilt behalen dan moet je het ook niet raar vinden als je team in de hele regio de bedenkelijke reputatie geniet van onsportiefste volleybalteam in de poule !

Ondanks de zure nasmaak van de laatste set kon Unitas met opgeheven hoofd terugkijken op deze uitstekende pot. Vier wedstrijdpunten binnengehaald en daarmee de voorsprong op de nummer 3 tot 15 punten uitgebouwd. Met nog enkele wedstrijden te gaan staan de heren er dus goed voor om de tweede plek te kunnen vasthouden en daarmee toegang te krijgen tot de P/D wedstrijden die een mogelijke promotie tot gevolg kunnen hebben.

De heren willen hun vaste supporters weer bedanken voor hun geweldige aanmoedigingen en hopen ze in de fase van dit seizoen nog van enkele mooie wedstrijden te mogen voorzien!

 

Terug