Goed volleybal en mooie resultaten op 19 maart

Meiden B stevig aan kop

Nog geen enkele set gaven de meiden B af in deze tweede seizoenshelft, dus fier aan kop. Flamingo’s 56 MB1 uit Gennep stond tweede op de ranglijst, weliswaar met een wedstrijd minder, dus van onderschatting mag geen sprake zijn. En dat bleek ook. Het werd een spannende wedstrijd met lange rally’s en veel inzet en zelfverzekerd spel. Door een zeer sterke servicebeurt van Ize werd een gat geslagen in de eerste set en met 25-21 gewonnen. In set twee was het beeld hetzelfde en daarbovenop werden een aantal ballen hard binnen gesmasht door Mara en Sanne, dankzij goede setups van vaste spelverdelers Nisa en Ize: 25-20 voor Unitas. Flamingo’s kreeg nu steeds meer grip op het spel en ging slim de gaatjes benutten, waardoor na een zeer spannend slot de set met 25-27 werd verloren. Tijd om een tandje bij te schakelen, en dat gebeurde ook, al was er wel even een motivatiespeech voor nodig van de coach. Jennifer en Ela drukten in het slot van de set met een paar slim geplaatste ballen hun stempel, en een hele goede comeback. 25-22 en een 3-1 eindstand. Topresultaat!

Heren 1 speelt sterk tegen de koploper

De Mennekes van Heren 1 zijn altijd op hun best in de vertrouwde Burcht, en zeker ook hooggeplaatste teams hebben het hier altijd moeilijk. Vandaag dus een mooie affiche met de koploper Atak ’55 H2 op bezoek die een behoorlijk eind los staat op de ranglijst, wetende dat de uitwedstrijd vrij kansloos met 4-0 verloren ging. Positieve noot: voor de tweede keer dit seizoen een fitte basisacht, en dus geen aanvulling van de flexibele schil.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging Unitas meteen vol in de ankers en met veel overtuiging werd de druk volledig bij Atak gelegd. Gaandeweg de set werd er nog wel wat spelers met veel lengte en ervaring in gewisseld, maar ook dat kon het tij niet keren, 25-21 voor Unitas. De tweede set werd de druk beter verdeeld, en hoewel er nog altijd met veel overtuiging werd gespeeld, gaf Atak nu wel thuis en trok de set met 20-25 binnen. Het niveau werd in de derde set doorgetrokken en de focus ook behouden. Marijn verdeelde het spel goed en er werd gretig op los gescoord door Jeroen en Luc, met name door veel te variëren met goed geplaatste ballen: 25-22 in het voordeel van de Mennekes.

Het valt niet altijd mee om zo lang de focus te houden. Atak liet nu niets meer aan het toeval over en zette vanaf het begin de sterkste opstelling in het veld. Een paar sterke servicebeurten sloegen een groot gat dat niet meer werd overbrugd, 12-25. De 5e set moest de beslissing brengen, maar al snel stond een 1-6 achterstand op het bord. Een comeback volgde, maar na een 8-7 stand werd weer een gat geslagen en met 9-15 ging Atak er uiteindelijk met de winst vandoor. Een 2-3 verlies, maar met meer dan opgeheven hoofd!

Terug