Goed spel en de eerste punten voor de meiden van N6

Bij het CMV jeugdvolleybal worden ieder seizoen twee competities gespeeld. Lola, Nala, Maria en Roos van het N6 team speelden vandaag de eerste wedstrijden in de tweede competitie van dit seizoen. Vorige helft zijn er niet veel sets gewonnen, maar is er wel hard getraind om beter te worden, vooral in het samenspel.

In Uden mocht men de eerste wedstrijd aantreden tegen Vamos. Vooraf aan de wedstrijd waren paar dingen goed afgesproken: we kijken goed naar de serveerder en kiezen dan positie, we zorgen dat we goed communiceren tijdens de rally’s, zodat het duidelijk is wie welke bal gaat spelen en we moeten onze lengte benutten aan het net door actief te blokken. De tweede helft van het seizoen  Na een slow start keken de meiden al snel tegen een achterstand aan. Even de focus terug en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. De eerste set hebben met name Nala en Lola wel 10 blokpunten aan het net gemaakt. Handig als je zo lang bent. Ook Roos pikte haar blok mee, ondanks dat ze een kop kleiner is. Er werd goed en gericht gecoacht, vooral door Maria, die ook nog een paar mooie servicebeurten had. De eerste set werd daardoor ruim gewonnen.

De euforie van de winst zorgde ervoor dat de concentratie wat minder werd en Vamos speelde juist heel geconcentreerd. Een paar goede servicebeurten konden moeilijk worden gepareerd en de tweede set ging daardoor verloren, dus een gelijkspel.

De tweede wedstrijd was bijna een kopie van de eerste. De eerste set tegen Flamingo’s werd gewonnen met geconcentreerd spel en er werd heel goed samengespeeld. In de tweede set stond er heel snel een flinke achterstand op het telbord. Vervolgens ging de wedstrijd mooi gelijk op en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Hier en der net een paar foutjes te veel waardoor de achterstand niet meer kon worden ingelopen. Wederom een gelijkspel, maar het allerbelangrijkste is dat de meiden zelf hebben kunnen ervaren dat ze een steeds sterker team worden en hard trainen dus beloond wordt. Ga zo door meiden!

Terug