Geen fouten tegen ‘Nummer Laatst’

Op zaterdag 2 februari traden de mannen van VC Unitas/’t Menneke aan tegen het laatst geplaatste team uit de competitie, Gepidae uit Tilburg. Na de zeer spannende wedstrijd een week eerder, waar werd gewonnen van titelconcurrent Were-Di uit Gemert, moest Unitas ook nu weer aan de bak om de punten mee naar Boekel te nemen.

Bij aanvang van de wedstrijd hoorden de Boekelse volleyballers nog druk overleg aan de kant van de tegenstander; ‘Wie wil er vandaag eigenlijk aanvoerder zijn’ en ‘Ik kom echt nét terug van skivakantie’. Deze verzuchtingen gaven al het gevoel dat het organisatorisch aan de kant van Tilburg niet helemaal zou kloppen.

In de eerste set bleek dan ook snel dat die inschatting de juiste was. Gepidae wist geen moment in de wedstrijd te komen. Door het trage, foutrijke spel was het voor Unitas maar een saaie start van de wedstrijd. Set 1 werd dan ook makkelijk gewonnen met 14-25.

De daaropvolgende set kakte Unitas ontzettend in en maakte de ene na de andere fout. Erg jammer, want de tegenstander had op de midden-aanval na eigenlijk niets in te brengen. Gelukkig pakte aanvoerder Roel Gijsbers op tijd een time-out en werden de kopjes weer even scherp gemaakt. Ook deze set werd door de mannen uit Boekel gewonnen, 17-25.

Na elkaar flink wakker geschud te hebben werden set 3 en 4 gespeeld zoals je van de koploper mocht verwachten. Ondanks het trage spel werden de vele tikballen van de tegenstander makkelijk richting de set-upper gespeeld, die vervolgens haarfijn de Unitas-aanvallers in stelling wist te brengen, Beide sets werden koel en zakelijk uitgespeeld (10-25 en 11-25) en dus een keurige 0-4 overwinning!

Al met al een mooi resultaat, maar voor De Mennekes ook een goede les. Let op dat je niet meegaat in het spelletje van de tegenstander en blijf lekker doen waar je zelf goed in bent.

Komende zaterdag 9 februari om 17.00 uur een belangrijke thuiswedstrijd tegen VC Olympia, een lastige tegenstander die eerder dit seizoen nog 2 sets van Unitas wist af te snoepen. Hopelijk houdt men het hoofd dan koel en kunnen de punten in Boekel gehouden worden.

Terug