Focus op de overwinning!

Op de eerste dag van februari speelden de heren van VC Unitas/’t Menneke tegen Volley Tilburg, voor de Boekelse mannen een nog onbekende tegenstander.

In de eerste set had Unitas het aanvankelijk moeilijk met het onder controle krijgen van de pass en het ‘lezen’ van het spelletje van Volley Tilburg. Dat duurde een halve set maar toen nam Unitas alsnog de regie stevig in handen, wat resulteerde in een 25-17 setwinst.

De tweede set mocht Unitas starten met de service. Daar wist Roy Hectors goed gebruik van te maken met een uitstekende servicereeks van 9 punten. Die voorspronk werd koel vastgehouden en nog een beetje uitgebouwd (25-12).

Daarop volgde een lastige set voor de heren van Unitas. De blok zat niet goed dicht daardoor was de verdediging erg moeilijk te organiseren. Gelukkig stond Luc van Hout in zijn libero-rol zijn mannetje zodat het toch weer Unitas was die aan het langste eind trok (25-19).

De laatste set was nog even doorbijten voor de heren. De ene bal na de andere bal werd door de tegenstander uitgeslagen en ook nu weer kon Unitas vertrouwen op een sterke service. Vanuit Volley Tilburg werd er steeds meer frustratie geuit naar de scheidsrechter, Unitas bleef echter onverstoorbaar volleyballen om uiteindelijk de volle winst binnen te slepen. (25-11)

Door deze uitslag blijft VC Unitas/’t Menneke op 3 punten voorsprong staan van achtervolger Nuvo. De volgende wedstrijd is op 8 februari tegen de heren uit Udenhout, in Udenhout. Deze tegenstander staat 10e, zaak is het om daar geen onnodige punten te verliezen.

Terug