Facelift & The return of the legendary #6

Facelift & The return of the legendary #6

Al weken is het in Boekel wat onrustig. Van Doren Engineers had namelijk een facelift aangekondigd.  Maar heeft het team dat dan nodig? De uitstraling is toch helemaal van deze tijd. Zelfs tijdens de eerste wedstrijden in de Gemertse winteravond competitie reageerden mensen zorgelijk. Wat is er jongens? Gaat wel goed? Willen jullie er over praten. Maar dit alles werd weggewuifd door Marcel met zijn kenmerkende mysterieuze glimlach. En de eerste wedstrijdresultaten waren niet slecht, zeker vergeleken bij het voorgaande seizoen. Van Doren heeft in de eerste wedstrijden setjes gepakt, tegen tegenstanders waar dit niet vanzelfsprekend is. En daarbij ook geroken aan de overwinning. Daarom nogmaals, is die facelift eigenlijk wel nodig? Enkele jaren geleden is de gemiddelde leeftijd al flink teruggebracht toen Jorg een transfer verdiende van H1 naar Van Doren (in dit geval niet ingegeven door zijn goede spel).

Maar afgelopen maandag werd het dan allemaal duidelijk. Van Doren Engineers heeft een nieuw logo en een nieuwe uitstraling.

Het bedrijf dan hè.

 

De nieuwe huisstijl heeft alles te maken met de groei en de ambities van het bedrijf. En kenmerkend voor het bedrijf is “Anders denken, gewoon doen”. Alle medewerkers van Van Doren Engineers zijn nauw betrokken geweest bij het traject rondom de rebranding. Daarbij is ook het volleybalteam Van Doren Engineers besproken. Eensgezind is geconcludeerd dat dit team helemaal voldoet aan de uitstraling en DNA van het bedrijf. Even wat kernpunten uit het DNA statement:

  • Bij ons vind je mensen die verder denken:
    Dat geldt zeker voor ons team. We denken altijd verder dan de wedstrijd. We denken ook vast vooruit aan de kantine.
  • Bij ons vind je mensen die op zoek gaan naar slimme oplossingen:
    Slim én creatief zijn we bij de volleyballers. Onze spelwijze wordt altijd verrassend en toverachtig genoemd.
  • En die opdrachten net even anders aanvliegen:
    Vergeet die standaard volleybaltechnieken om te duiken of te springen. Wij vliegen er heel anders naartoe.

Tot zover de verklaring rondom de facelift. Nieuwe shirts zijn nog onderweg. Terug naar de “return return of the legendary #6”. Want ondanks dat het team geen facelift nodig heeft zijn er toch wat personele problemen. Erwin “The wall” kampt al enige tijd met blessures en nu had Dennis “Tornado” zijn rug pijn gedaan bij het versjouwen van bierkratjes. Dus wij op zoek naar vervanging. Gelukkig heeft Van Doren Engineers met Aliaksandr een “stevige” vertegenwoordiging bij VC Kremmig. Met zijn Russische methodes lukt het prima om mensen te overtuigen. Zeg daar maar eens njet tegen. Dat resulteerde voor de tweede keer in twee weken tot het meespelen van Henk Gijsbers. Jawel: de legendary #6. Vorige week nog als buitenspeler, deze week op zijn vertrouwde positie als spelverdeler.

En dat mochten we doen tegen een pittige tegenstander. Dat was deze keer Dientje. Uitgezonderd vorig jaar zijn zij al jaren op rij de kampioen. Zeg maar onderdeel van de traditionele top 3. Na zeer kort inspelen mochten we beginnen. En we merkten al snel dat Dientje een beetje ontregeld was door enerzijds wat nieuwe spelers, maar ook doordat ze schrokken van ons georganiseerde spel. Henk gaf de set-ups als vanouds en daarbij gaf hij mepassant ook nog tips aan Marcel waardoor hij lekker in zijn spel kwam. In deze set ging de winst dan ook naar Van Doren Engineers. De tweede set ging het wederom gelijk op. Maar het was de concentratie bij de service die te laag was. Vijf servicefouten hadden direct kadopunten tot gevolg. En daarmee pakte Dientje deze set.

De 3e en beslissende set begon gelijk met een achterstand voor Van Doren Engineers. Maar we geven ons niet zomaar gewonnen.  Na een heroïsch volleybalgevecht kwamen ze zelfs met de 20 in zicht op voorsprong. Op cruciale momenten gaven we toen wat punten weg en ging de set uiteindelijk naar Dientje. Eigenlijk was de winst al weggegeven in de beginfase van de set. Met iets meer focus was de zege voor ons geweest. Zeg maar wat meer anders denken, gewoon doen! Toch een mooie pot gespeeld en veel tegenstand gegeven tegen een kwalitatief erg goede ploeg. Henk bedankt voor het invallen!

Ongetwijfeld kijken jullie trouwe Unitas-site bezoekers uit naar meer avonturen van Van Doren Engineers. Ja die gaan er komen en er komt ook een verslag van. Wil je doorgeven hoe gaaf je dit verslag vond (of het nieuwe logo), stuur dan een reactie via whatsapp of iets anders naar het volgende nummer: 06 – 53 65 20 58.

ps: Wij, de volleyballers, wensen van Doren Engineers veel zakelijk succes toe met het nieuwe logo en dito uitstraling!

Terug