Einde zaalseizoen, start Beachvolley!

Einde zaalseizoen, start Beachvolley!

Afgelopen zaterdag is het door corona verlengde zaalseizoen afgesloten, een maand later dan normaal. Vanaf dinsdag 24 mei zullen alle teams buiten gaan trainen op de beachvelden.

De liefhebbers van het goudgele zand moeten de berichtgeving in de gaten houden, want het is na 2 jaar weer mogelijk om in te schrijven voor de beachcompetitie. Vanaf begin juni gaat de competitie van start mits er voldoende teams zich aan melden. Er is een dames- en herencompetitie. Meld je team zo snel mogelijk aan op beachvolley@vc-unitas.nl

De laatste loodjes voor Heren 1

Na de klinkende 4-0 overwinning tegen de Burgst Breda, was de eerstvolgende wedstrijd tegen… De Burgst Breda, maar ditmaal in Breda, op een doordeweekse donderdagavond. Dit zijn traditioneel lastige avonden voor de Mennekes, met name omdat het een uitdaging is om dan een compleet team op de been te brengen. Met slechts 6 spelers, dus geen wissels of libero, en een kwartier te laat, werd vol goede moed begonnen tegen een aanzienlijk completer Breda. Desalniettemin werd de eerste set gewonnen, maar de tweede set waren de rollen omgedraaid. Set 3 werd zelfs eenvoudig gewonnen met 25-14, mede door zeer steady spelverdelen van Marijn. De Bredanaren nutten daarna hun wisselmogelijkheden goed uit in de warme hal, terwijl de focus bij Unitas minder werd. Bij een setstand van 2-2 bracht de vijfde set de beslissing in het voordeel voor onze Heren, 2-3 en een prima winst.

Op zaterdag 21 mei nog een ‘voor spek en bonen’ wedstrijd tegen de nummer 2 Donki Sjot uit Den Dungen. Wederom met slechts 6 mennekes, inclusief good old Paul van Hoeij uit de flexibele schil en libero Roy Hectors die noodgedwongen als buitenaanvaller fungeerde. Hij was het nog niet verleerd. Een leuke en spannende wedstrijd waarin de 6 van Unitas het vuur aan de schenen legden van het elftal van Donki Sjot. De eerste set werd (overtuigend) gewonnen met 20-25 en de 3 volgende sets net verloren, (25-22, 25-22, 25-19) maar in deze formatie een prima prestatie. Gelegenheidscoach Luc van Hout kreeg het nog even onbedoeld aan de stok met de scheids en noteerde de eerste gele kaart sinds jaren. Ook een prestatie op zich. Na 3 jaar is hiermee voor het eerste een (bijna) volledig seizoen gespeeld in de promotieklasse en de prima 6e plek laat zien dat Unitas heren 1 hier prima op zijn plaats is. Op naar volgend seizoen!

Terug