Eerste wedstrijd H1 – nipte overwinning MB1

Eerste wedstrijd H1 – nipte overwinning MB1

Waar de meeste teams al 1 of 2 (een enkeling zelfs 3) wedstrijden hebben gespeeld, was het voor Heren 1 van VC Unitas – ’t Menneke afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Onze mannen mochten meteen aantreden tegen de koploper (10 punten uit 2 wedstrijden) Donki Sjot HS3.

Eerste (officiele) wedstrijd of niet, Unitas kwam direct goed uit de startblokken. Passing, spelverdeling en zeker ook de aanval verliepen eigenlijk volgens het spreekwoordelijke boekje. De tegenstander werd goed onder druk gezet en mede door een aantal sterke service-beurten werd de eerste set met 25-18 overtuigend binnen gesleept.

De tweede set ging wat meer gelijk op en Donki Sjot had duidelijk meer in petto dan we in de eerste set hadden gezien. Tot er bij een stand van 23-23 een ‘ongeldige’ wissel werd aangevraagd aan de zijde van Unitas. Coach Casper wilde Roy vd Wetering inbrengen voor extra blokkerende kracht, echter was het officiele shirt van Roy tijdens de corona thuis achtergebleven. Het was immers ook alweer een hele poos geleden dat ze het tenue aan mochten. Er ontstond wat onrust bij de tegenstander, het nummer op het shirt was onjuist en de wissel werd afgekeurd. Helaas werkte dit net te lang door op de spelers in het veld, waardoor Donki Sjot de set naar zich toe wist te trekken (23-25)

In de derde set herpakte Unitas zich sterk, de wissels verliepen een stuk rustiger en het gehele spel was weer vergelijkbaar met de eerste set. Deze set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-15.

Unitas was, na de overtuigende 3e set, erop gebrand om ook de 4e set en daarmee de eerste overwinning van het seizoen over de streep te trekken. Wellicht was de inspanning in de derde set toch ietjes teveel geweest voor de menneke’s, of wellicht had Donki Sjot hun spel wat beter op orde, maar helaas werd deze (net) niet gewonnen (23-25). Dit was waarschijnlijk de mokerslag die Unitas niet nodig had, want de vijfde set kwam er niet veel meer uit. Donki sjot bepaalde het spel. Unitas spartelde af en toe nog wat met een aantal prima aanvallen, maar het was helaas niet voldoende. Donki Sjot wint de 5e set met 8-15 en daarmee ook de wedstrijd.

Al met al kan Unitas tevreden zijn met deze uitslag en het getoonde spel. Als deze lijn wordt doorgetrokken biedt dat een mooi perspectief in (hopelijk) het eerste (volledige) seizoen in de Promotie Klasse.

VC Unitas MB1 – Detac MB1

Daar waar de heren hun eerste wedstrijd speelde, was het voor MB1 van Unitas alweer de derde wedstrijd van het seizoen.

Unitas en de bezoekers uit Zeeland waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Over en weer werd er prima aangevallen en zeker zo goed verdedigd, met na 4 sets een 2-2 stand als gevolg.

Ook hier was dus een vijfde set nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen en ook dit ging weer gelijk op. Detac leek er met de winst vandoor te gaan, maar na een uitstekende eindsprint van Unitas werdt de vijfde set alsnog over de streep getrokken (15-13)

Terug