Een volle wedstrijdagenda aan het einde van het seizoen én een midweekse ‘derby’ vol vuurwerk

Een volle wedstrijdagenda aan het einde van het seizoen én een midweekse ‘derby’ vol vuurwerk

Het einde van de competitie is in zicht, voor sommige teams resteert nog maar een enkele wedstrijd, maar de teams van Unitas hebben naast hun regulier geplande wedstrijden nog een paar inhaalwedstrijden te gaan. Een druk programma dus in de laatste weken van de competitie.

Wisselende resultaten voor Heren 1 maar nog altijd op koers voor een tweede plaats

Heren 1 speelde op 25 maart in Tilburg tegen Gepidae Heren 2. Een directe concurrent voor de tweede plek op de ranglijst en zaak om het goede spel van de afgelopen weken door te zetten. Omdat de Tilburgse studenten graag voor promotie gaan waren ze tot op het bot gemotiveerd en daar was het enigszins gemankeerd Unitas vandaag niet tegen opgewassen. Bij vlagen werd er goed gespeeld, maar de Tilburgers waren simpelweg de bovenliggende partij en pakte een 3-1 winst. De toch al goed gevulde ziekenboeg werd daarbij nog verder gevuld door Jeroen Kuipers die een enkelblessure aan de wedstrijd overhield. Deze verliespartij zorgde er tevens voor de Vocala H1 niet meer in te halen is en dus kampioen van de promotieklasse C. Gefeliciteerd!

Tijd voor inzet van de flexibele schil dus voor een inhaalwedstrijd op dinsdag 28 maart tegen en in (Heja!) de Peel. Deze burenclash is lang niet gespeeld in competitieverband, omdat TFC Heren 1 altijd één of twee niveaus hoger speelde. De eerste ontmoeting in het begin van het seizoen werd (verassend) gewonnen door de Mennekes en ook nu kan de borst nat worden gemaakt. Spelen op een trainingsavond heeft als voordeel dat zowel Jos als Paul erbij zijn om de geblesseeerde Jeroen en Sven te vervangen. Coach Casper heeft dus wat te kiezen vandaag en heeft het strijdplan vantevoren goed uitgedokterd waarbij optimaal gebruik gemaakt moest worden van de (weinige) zwakke plekken van de tegenstander.  De eerste set had een rommelige start met veel foutjes aan de kant van Unitas. Er werd echter op het scherpst van de snede gespeeld en waar TFC vooral inzet op harde aanvallen, bleek een stabiele passing en uitgekiend spel voldoende voor de setwinst: 23-25.

In de tweede set was het opnieuw gelijkopgaand met ditmaal meer succes voor de Peelse aanvallers. Stuivertje wisselen qua resultaat en opnieuw een minimaal verschil, winst voor TFC met 27-25. De actieve bemoeienis van Casper, die zelfs zijn coachingmap als wapen inzette, maakte dat de Mennekes er nog een schepje bovenop deden en met name op de servicepass werd geen krimp gegeven, ondanks veel druk op de service. Op een goed fundament is het prettig bouwen en dat resulteerde in een 21-25 winst.

In de vierde set namen de Heren van Unitas de gehele set de voorsprong. Mede door de tactische time outs van coach Casper, waarna Odiliapeel uit serveerde. Met een spannende  setstand van 23-25 werd deze ‘derby’ voor de tweede maal dit seizoen in het voordeel van Unitas waarmee plaats 2 op de ranglijst in eigen hand blijft.  

Mooie vooruitgang bij onze jeugdteams

Het meiden B team kwam op 30 maart nog in actie met een verplaatste wedstrijd tegen Detac MB1. De meiden hebben het afgelopen seizoen hele grote sprongen gemaakt in hun spel en het spelsysteem dat ze spelen. Er wordt zeer goed volleybal gespeeld met veel motivatie en enthousiasme. Helaas ging de wedstrijd verloren met 1-3, maar het kan niet anders dat de gemaakte stappen zich de komende wedstrijden gaan uitbetalen. Ga zo door meiden!

Ook de CMV teams spelen hun serie wedstrijden op de zondag. Afgelopen zondag trad het N3 team aan in Beers voor twee wedstrijden, waarvan er één gewonnen werd en één verloren. Ook deze meiden, die meestal met drieën tegen teams van vier spelen, verdienen een grote pluim voor de grote stappen die worden gemaakt tijdens de trainingen!

Terug