Dubbele winst in de Burcht

Dit kalenderjaar was het nog niet voorgekomen dat alle teams op dezelfde dag een thuiswedstrijd speelden. Op zaterdag 11 maart traden eerst de meiden B aan tegen Flamingo’s ’56 MB1 uit Gennep, de koploper, en Heren 1 mocht het weer opnemen tegen de heren van Hajraa 3 uit Eindhoven.

Meiden B pakt de koploper!

Om 16:00 eerst de meiden waarbij het verschil op de ranglijst zeker in de stand niet terugkwam. Met 25-14 werd de eerste set gemakkelijk gewonnen. De tweede set kwam er al meer tegenstand, maar werd alsnog met 25-22 gewonnen. Blijkbaar kwamen de Flamingo’s steeds steviger in (beide) schoenen te staan, want de 3e set ging ditmaal naar de gasten met 22-25. Ook in de vierde set leek dit patroon door te zetten, tot een stand van 21-24. De meiden rechtten hun rug en pakten simpelweg alle ballen van de grond. Een paar foutjes van Flamingo’s waren voldoende om vijf punten op rij te maken en de set én de wedstrijd binnen te slepen. Top gedaan meiden!!   

Revanche voor Heren 1

Na dit mooie succes was het de beurt aan Heren 1. De Mennekes hadden nog een appeltje te schillen met Hajraa, waarvan in Eindhoven kansloos werd verloren met 4-0, het feest de avond ervoor was toen wel geslaagd.  Nu was wel (bijna) iedereen fit en gebrand op revanche
 Unitas begon daarom meteen ook sterk aan de eerste set. Er werd zuiver gepast en goed gescoord, en Hajraa kon geen vuist maken. Er werd serverend slim gebruik gemaakt van de libero die het moeilijk had met de servicedruk. De eerste set werd met overtuiging gewonnen met 25-19.

De tweede set werd deze strategie doorgezet, maar ook de Eindhovenaren kregen meer grip op de wedstrijd. De passing werd bij Unitas wat slordig waardoor scoren moeilijker werd, ondanks goede spelverdeling van Marijn. Het bleef spannend tot het eind, tot extase van het publiek, en met noeste arbeid en vechtlust werd de set binnengesleept met 26-24.
Een duidelijke waarschuwing dus, maar na een snelle voorsprong van 6-0 door een sterke servicebeurt van Luc van Hout, kwam toch de klad er een beetje in, met name in het achterveld, waar de organisatie en de communicatie niet deugde. Ook gelegenheidsmiddenman Nick de Wit kan het tij niet keren. Opnieuw ging het gelijk op tot het eind, maar ditmaal in het voordeel van Hajraa met miniem verschil: 24-26.

Eén setje verwijderd van winst, dus zaak om de focus terug te pakken. Opnieuw werd goed gebruik gemaakt van de foutjes van de tegenstander en aan eigen zijde waren de zaakjes weer op orde. Zowel blokkerend als aanvallend werden een paar belangrijke punten gescoord en Hajraa moest een antwoord schuldig blijven. Met 25-20 werd de wedstrijd gewonnen, eindstand 3-1.Komende zaterdag opnieuw twee thuiswedstijden en hopelijk kan dit kunstje herhaald worden. Heren 1 treft dan weer het Gemertse Were-di, zoals twee weken geleden belooft ook dit weer een spannende wedstrijd te worden.

Terug