‘Derby’ uit vervlogen tijden voor H1

We zouden ver terug moeten zoeken in de clubarchieven om de terug te vinden wanneer de vaandelteams van Terraveen uit Odiliapeel en het Boekelse Unitas in de competitie tegenover elkaar stonden. Na de fusie met het Venhorste Forzato tot Terraveen/Forzato Combinatie, ofwel TFC voor het gemak, is het in het recente geheugen niet terug te vinden. Tot nu dus, 6 april 2022, waar beide teams elkaar treffen in de promotieklasse. Een heuse derby zou je kunnen zeggen, hoewel de teams en verenigingen al jaren op zeer goede voet staan.

Het hoger geklasseerde en ervaren TFC is op bezoek in onze Boekelse Burcht en set 1 kende een goede start vanuit Boekelse zijde. Er werd goed gescoord en verdedigd, maar de TFC-ers maakten duidelijk dat ze door de wol geverfd zijn door al die jaren in de hogere regionen van de Nevobo competitie. Met name het blok was zeer solide en moeilijk te passeren. 19-25 in het voordeel van TFC

In set 2 werd er wat geschoven in de opstelling en Nick nam de plaats in van Luc als buitenaanvaller. De set begon sterk en er werden minder fouten gemaakt. Nick liet zien dat ook hij zijn uren heeft gemaakt op hoog niveau en ook serverend werden de Mennekes sterker en de druk kwam bij TFC te liggen. Er werd hierdoor een gat geslagen en dat bleef zo tot einde set: 25-19.

Diagonaal Jeroen werkt de laatste weken dag en nacht op de bouw en kreeg daarom rust van coach Casper, waardoor Luc zijn plek innam. Ondanks goed spel en een prima niveau was TFC de bovenliggende partij. De setupper hanteerde een hoog tempo en de aanvallers konden daardoor gretig gebruik maken van het soms te late blok van Unitas. Ondanks dat er gevochten werd zat het er toch niet helemaal in deze middag en werd ook de 3e set verloren: 22-25.

De laatste set leek de spirit er een beetje uit en liep Unitas constant achter de feiten aan. Geen slechte wedstrijd, maar het krachtsverschil deze middag kwam terecht tot uitdrukking in de eindstand: 1-3.

Terug