De Mennekes winnen op karakter!

Koploper VC Unitas/’t Menneke kreeg thuis de nummer acht, Livoc uit Liessel, op bezoek. Dat leek op papier een niet al te moeilijke wedstrijd maar de Boekelse mannen wisten dat ze het niet gemakkelijk zouden krijgen. Tijdens de uitwedstrijd eerder dit seizoen was namelijk al gebleken dat de Liesselse verdediging ijzersterk was en moeilijk te passeren. Maar Unitas was vastbesloten om de verliespartij van een week eerder tegen Bedovo snel te vergeten en nu weer eens ouderwets te gaan knallen.

Dat bleek echter gemakkelijker gezegd dan gedaan; Livoc speelde met een ongekende felheid en serveerde ijzersterk en De Mennekes kregen de ballen daardoor maar moeizaam aan het net. En als het dan lukte om een aanval te produceren bleek inderdaad de verdediging van Livoc een moeilijk te nemen hindernis. Bij de tegenstander gingen veel setups naar de lange midden-aanvaller die een erg goeie dag had en punt na punt maakte. De Boekelse mannen haalden hun gebruikelijke niveau niet en de gasten uit Liessel profiteerden dankbaar; de eerste twee sets worden zodoende allebei met het kleinst mogelijke verschil (23-25 en 25-27) gewonnen door Livoc.

Het moest duidelijk anders gaan om niet weer tegen een enorme zeperd op te lopen. Het strijdplan werd aangepast om in eerste instantie de service van Livoc onder controle te krijgen. Jeroen Kuipers kwam in de passing ten koste van Roel Gijsbers en dat bracht inderdaad meer rust in de pass. Daardoor kon Unitas de regie weer overnemen en spelverdeler Marijn v.d. Krieken zijn aanvallers dus weer in stelling brengen. Dat Jeroen een paar kilo haar bij de kapper had achtergelaten kwam zijn spel duidelijk ten goede; vorige week wist hij aanvallend nauwelijks indruk te maken maar nu hamerde hij er weer als vanouds op los.  Elke set-up werd verwoestend op de grond gebeukt en de mannen uit Livoc hadden geen verweer tegen al dat geweld. Mede daardoor gingen de 3e en 4e set naar Unitas (25-20 en 25-15) en er was dus een beslissende 5e set nodig om de winnaar aan te wijzen. De Boekelse mannen waren vastbesloten om Livoc niet aan het langste eind te laten trekken en met net zoveel vechtlust als in de vorige twee sets werd de moe geslagen tegenstander genadeloos onder druk gezet. En met veel overtuiging en het spel dat eigenlijk ook al gespeeld had moeten worden in de eerste twee sets wonnen De Mennekes deze set met 15-5 hetgeen dus 3 wedstrijdpunten opleverde.

Met dit resultaat staat Unitas nog steeds fier aan kop. Omdat concurrent Bedovo ook 2 punten had laten liggen is het verschil op de ranglijst gelijk gebleven. Nu even verdiend relaxen tijdens carnaval (of wintersport) en daarna weer scherp en fanatiek het veld in met als doel om in de resterende vier wedstrijden het begeerde kampioenschap binnen te halen!

Terug