De Mennekes tegen Gepi-dinges

Alweer de derde thuiswedstrijd voor De Mennekes, die na 4 wedstrijden zich stevig genesteld hebben in de subtop van de eerste klasse. Met de smalste selectie van de competitie wel overtuigend aan kop wanneer je het aantal punten zou delen over het aantal spelers.

De Boekelse heren kregen tegen Gepidae (of was het Gepidea) – volleyballers van de Universiteit Tilburg – de kans om nog verder aan dit gemiddelde te werken. En wat doe je dan als je tegen een team speelt waartegen je nog nooit gespeeld hebt en waarvan niemand precies weet hoe de naam wordt uitgesproken, noch wat deze betekent?

  1. raadpleeg Google
  2. nodig opnieuw een legendary Unitas speler uit
  3. doe je stinkende best

Google gaf helaas niet direct uitsluitsel, veel verder dan stamboom van een Italiaanse koning Elemund de Gepidae uit de vijfde eeuw na Christus kwamen we niet, en over de uitspraak werd al helemaal niets geschreven. Gedurende de wedstrijd bezorgde dit vraagstuk ook de reservespelers van de Tilburgse studenten de nodige verwarring, getuige het regelmatig scanderen van leuzen als ‘Geen idee, Geen idee’. Wellicht in de uitwedstrijd later dit jaar hierover meer.

Wegens ziekte van middenman Sven was men genoodzaakt wederom een beroep te doen op één van de sterspelers van de woensdagavond recreanten van het team van Van Doren Engineers. The Saga Continues voor Jorg Gijsbers, die vorige week in en tegen Gemert al zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken. Ga zo door Jorg; de contributie-factuur komt er aan!

Over de wedstrijd zelf weinig bijzonderheden, behalve dat het team die de meeste fouten wist te maken in alle gevallen de set zou verliezen. De Boekelse heren zijn gezegend met een zeer stabiele pass en verdediging, en vaak een sterke service, waardoor de eerste drie sets relatief eenvoudig binnen werden gehengeld en daarmee de winst: 25-22, 25-15 en 25-18. De ‘altijd lastige’ vierde set dan. Ditmaal veel foutjes, weinig vuur in de strijd en een terechte Gepi-winst:18-25.

Een 3-1 overwinning dus en weer 4 wedstrijdpunten bijgeschreven aan het totaal, ofwel 0,571428 per speler en daarmee bivakkeren de Boekelse heren in de ranglijst op een keurige derde plek met 17 punten!

Terug