De Mennekes sluiten seizoen in stijl af

Zaterdag 21 april reisde de Boekels herenselectie van VC Unitas/’t Menneke onder leiding van gelegenheidscoach Sjaak van Hoeij af naar het Limburgse Panningen voor de laatste wedstrijd van het reguliere competitieseizoen. De wedstrijd was wellicht aan te duiden als slechts een ”formaliteit”, de bezoekers van VC Unitas hadden zich een week eerder immers reeds verzekerd van een plek in de promotie-/degradatiewedstrijden en de thuisploeg had handhaving al veiliggesteld. Er stond dus niks op het spel buiten de ‘eer’ van het winnen of de ‘hoon’ van het verliezen.

Bij het betreden van de zaal viel het oog direct op de bijzondere accommodatie; de paarse vloer en groene muren met blauwe stippen gaven de wedstrijd een psychedelisch tintje. Dat de wedstrijd zich in hogere sferen afspeelde bleek inderdaad daar de scheidsrechter geen probleem maakte van ballen die via de muren terug het veld in stuiterden en de muziekjes die regelmatig door de speakers klonken ter verhoging van de feestvreugde.

Eenmaal van start maakte Paul van Hoeij in de eerste set zijn rentree in de basis. In het begin van deze set leken de ploegen verrassend genoeg gelijk op te gaan. Het lukte VC Unitas niet het spel te domineren, onder andere als gevolg van een hoop servicefouten. De thuisploeg verdedigde sterk en wist de gasten op de hielen te blijven. De set werd gewonnen door ”De Mennekes”, maar allerminst overtuigend met een score van 23-25. Olympia kreeg duidelijk de indruk dat er wellicht nog wat punten te halen vielen tegen de nummer twee, om zodoende het seizoen toch nog mooi af te sluiten. Het spel van de Boekelnaren versterkte zich ietwat in de tweede set (met name de servicefouten van de eerste set bleven achterwege), wat zich vertaalde naar een uitslag van 17-25.

Met een score in sets van 0-2 in het voordeel van de bezoekers kon men bij de derde set de wedstrijd in haar voordeel beslissen. De heren verzaakten echter het nettere spel door te zetten waardoor Olympia met 23 punten al dicht bij het binnenhalen van de set was. Unitas, dat slecht enkele punten achter stond begon aan een sterke inhaalslag. De verreweg spannendste set van de wedstrijd mondde uit in een inhaalrace waarbij beide teams op setpoint kwamen maar niet wisten te winnen. Na een reeks lange rally’s trokken De Mennekes echter toch aan het langste eind met maar liefst 28-30 !

Bij het aantreden van de vierde set gaf middenman Roy van de Wetering er de brui aan als gevolg van maagproblemen. Daarmee was de laatste set die Luc van Hout dit seizoen speelde (in verband met een avontuur in het buitenland moet hij helaas verstek laten gaan bij de promotie-/degradatiewedstrijden) tevens de eerste in zijn volleyballoopbaan als middenspeler. Ondanks dat het nog eventjes spannend werd haalden De Mennekes keurig de set binnen met 18-25.

Met een 0-4 overwinning als ‘generale’ kunnen de Boekelse heren volgende week met een goed gevoel afreizen naar Gennep waar het tegen Peelpush zal spelen om een plek in de promotieklasse. Hoewel naast eerdergenoemde Luc van Hout ook Marijn van de Krieken daar helaas niet bij kan zijn heeft Paul van Hoeij zich tijdens de wedstrijd in Panningen een meer dan waardig vervanger getoond (lonkt een rentree als vaste waarde in het volgend seizoen?).

Het reguliere seizoen is in ieder geval keurig afgesloten, nu aanstaande zaterdag nog proberen om promotie af te dwingen!!!

Terug