De Mennekes op bezoek bij Athos

Na de teleurstellende 3-2 uitslag tegen laagvlieger Nuvo ’68 een week eerder waren De Mennekes er nu op gebrand zich te revancheren. Het Boekelse team dat de tweede plek stevig in handen heeft in de laatste fase van de competitie reisde af naar het Limburgse Sevenum om zich op te maken voor de wedstrijd tegen VC Athos ’70, dat de tiende plek bezet. Met de uitslag tegen Nuvo nog vers in het geheugen en zonder beschikbare wisselspelers was het onderschatten van de tegenstander absoluut geen optie.

Als in een deja-vu (zo ging het tegen Nuvo immers ook) was in de eerste set het niveauverschil tussen de ploegen duidelijk zichtbaar. Athos kwam er niet aan te pas en de set werd dan ook met 12-25 beslist in het voordeel van het bezoekende Unitas.

Maar waar een week eerder het spel in de tweede set verzaakt werd tegen een (op papier) zwakkere tegenstander bleven nu onnodige individuele fouten wel uit. Het spel van De Mennekes was strak en degelijk. Het verschil in kwaliteit werd echter pas omgezet in puntenverschil bij een mooie servicebeurt van Luc van Hout. De Limburgse ploeg kon de blokkade en verdediging van Unitas niet doorbreken en de set werd eveneens met duidelijk verschil gewonnen door de gasten; 11-25.

De – altijd lastige – derde set was duidelijk de set waarin Athos het sterkst was. Het spel van Unitas leek even te verzwakken, maar men wist de draad gelukkig gauw op te pakken. Een eveneens sterke servicebeurt van Luc (met maar liefst drie aces op rij) droeg daar flink aan bij. Met de winst in de derde set (17-25) was de wedstrijdwinst ook binnen. Athos, dat tegen degratie strijdt, was alles behalve gebroken en speelde voluit voor de vierde set in de vaste overtuiging het laatste wedstrijdpunt in Sevenum te houden. Even leek het nog spannend te worden, maar uiteindelijk lieten de Boekelse mannen zich deze keer geen stukje kaas van het brood eten en ze haalden keurig de vierde set met 16-25 binnen. Vijf punten werden meegenomen naar Boekel en er werden dus goede zaken gedaan voor de competitie.

Met nog vier wedstrijden op het programma (waaronder de kraker tegen koploper Asterix en verder nog tegen de nummers 6, 7 en 8) en met 11 punten voorsprong op achtervolgers Bedovo en Bladel heeft het team kwalificatie voor de promotie-/degratatiewedstrijden geheel in eigen hand.

Terug