De Mennekes houden de concurrentie op afstand!

Voor de heren van VC Unitas/’t Menneke was het zaak om na het verlies van 2 wedstrijdpunten tegen Flamingo’s in de thuiswedstrijd tegen titelconcurrent Were-Di uit Gemert een goed resultaat neer te zetten. Beide teams startten sterk en bleken goed aan elkaar gewaagd en dat bleef zo tot men in de ‘big points’ (boven de 20) was aangekomen. De vraag was dus wie zijn concentratie het beste vast wist te houden en dat bleken de gasten uit Gemert want die pakten met 26-28 het eerste wedstrijdpunt. De Boekelse heren bleken daardoor aangeslagen want in de tweede set was de scherpte wat weg waardoor Were-Di al snel een kleine voorsprong wist op te bouwen. Unitas herstelde zich wel maar niet voldoende om het gat te dichten; 19-25 voor Were-Di en er tekende zich een doemscenario voor de koploper af.

Maar gelukkig wisten De Mennekes zich in set nr. 3 mentaal weer op te richten en hun eigen spelletje te spelen. En dat was indrukwekkend, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Were-Di kwam nauwelijks aan scoren toe terwijl hoofdaanvaller Roel Gijsbers aan Boekelse kant zowel aan het net als vanuit het achterveld de ene na de andere smash onhoudbaar binnen sloeg. Overtuigend werden de 3e en 4e set gewonnen (25-14 en 25-13) zodat er weer een 5e set nodig was om de winnaar aan te wijzen. Dat ging een stuk minder eenvoudig; Were-Di kwam sterk terug en wilde zich niet zo maar gewonnen geven maar na een spannende ontknoping waren het toch de heren van VC Unitas/’t Menneke die met 15-13 de winst opeisten!

Met nog 8 wedstrijden te gaan is er nog niks zeker maar met 5 punten voorsprong op Skunk en 6 op Were-Di is het voor Unitas zaak om tegen de lager geklasseerde teams geen misstappen te maken. En wie weet kan er dan op zaterdag 13 april (of wellicht al eerder) in Café ’t Menneke een spetterend kampioensfeest gevierd worden…

Terug