De Mennekes goed van start

De Mennekes goed van start

VC Volt vs VC Unitas
Met minder man, maar met meer kilo’s!

Met bovenstaand motto startten de heren van VC Unitas/’t Menneke de eerste competitiewedstrijd in het regenachtige Beers. De teamsamenstelling was enigszins gewijzigd ten opzichte van voorgaande seizoenen. Onze Jeroen Krullenbol is namelijk vertrokken om de nieuwe Ciske de Rat te worden op musicalgebied, Roy van de Wetering is vertrokken naar Malta om de studie Bachelor Strandwacht te starten en Luc van Hout heeft een nieuwe uitdaging gezocht en gevonden bij Skunk in Veghel. Daarentegen is het team versterkt met Sven (Schwarzenegger) Kerkhof die als middenblokkeerder het Boekelse collectief is komen versterken.

VC Volt was geen onbekende tegenstander voor de Boekelnaren hoewel het elke keer wel een verassing is, is in welke samenstelling het team aantreedt. Al snel werd duidelijk dat het team grotendeels gelijk was aan het team van vorig jaar. De enige wijziging was een nieuwe spelverdeler en die boze opa stond er nu in.

De wedstrijd werd begeleid door een goede scheids en nog een betere telster dus de heren rekenden op voorhand op de volle winst. Het enige dat ze nog moesten doen waren die 4 setjes winnen…

Set 1 werd krachtig en vol overgave gestart door Unitas. Dezelfde spirit die Unitas afgelopen donderdag leverde in de oefenpot tegen Skunk brandde weer los op het veld. Alles klopte in deze set; de service was goed, passing was prima en de balletjes werden ook overtuigend binnen geslagen. In tegenstelling tot voorgaande jaren wist men nu ook al die listige prikballen te pakken, mede mogelijk gemaakt door meneer BBQ en onze setupper! Set 1 werd dan ook afgesloten met 16-25 in het voordeel van De Mennekes.

De heren waren los en dit was in set 2 ook duidelijk te zien. De ene na de andere service werd tot punt verzilverd en regisseur Marijn wist de buitens en diagonaal feilloos te vinden. Dit kwam ook omdat de service van de tegenstander telkens goed gepasst kon worden, waardoor de Boekelse aanval niet te stoppen was. Set 2; 20-25, opnieuw in het voordeel van de Rood-Zwarten.

Unitas wist dat de punten vandaag te pakken waren en ging vol goede moed set 3 in. Helaas werd het team uit Boekel een beetje hoogmoedig door het geweldige spel van set 1 en 2 en kwam daardoor niet goed uit de startblokken. De set werd een op en neer spelletje waarbij Volt vaker de grond wist te vinden dan dat Unitas dat deed. Daardoor stond het op het eind van de set ineens 24-21 in het voordeel van de mannen uit Beers (of Cuijk, of ..).

Studio Sport gaf deze set al als verloren op, maar hier was het Boekelse team het zeker niet mee eens! Marijn kwam aan service en wist al vrij snel het spelletje om te buigen naar een 24-25 stand in het voordeel van Boekel. Hij wilde het dan ook wel erg arrogant afsluiten door een balletje via de netrand te serveren, maar helaas viel deze bal net uit. Geen probleem, want hierdoor maakte hij het weer lekker spannend. De wedstrijd was ineens weer in volle gang! De service en aanvallen van Volt wist men te keren, waardoor Roy en Roel de beslissende punten voor Boekel binnensleepten. Eindstand was dan ook 25-27 voor Unitas en dus een 0-3 voorsprong in sets!

De winst was binnen! Dit wisten de aangeslagen mannen uit Cuijk (of Beers, of…) ook maar al te goed. Roy Hectors begon zijn servicebeurt dan ook al een speer. De ene na de andere ace werd geslagen waardoor Volt al zeer vroeg een time-out moest aanvragen. Deze time-out pakte goed uit voor hen, want daarna kwam Volt weer terug in de wedstrijd. Het ging gelijk op tot het eind totdat het 23-23 stond. Met een gelukkig foutje vanuit de kant van Beers wist Unitas de service terug te krijgen en daarmee kon het laatste punt uiteindelijk gescoord worden.

Een volle 4-0 winst en daarmee 5 punten richting Boekel! Een eerste wedstrijd van het seizoen kan niet beter gestart worden. Sven speelde mee alsof hij al jaren in het team zat en de rest wist elkaar natuurlijk ook met de oogjes dicht te vinden.

Komende zaterdag treden De Mennekes thuis aan tegen Skunk uit Veghel en daarin hoopt Unitas hetzelfde resultaat neer te zetten als de eerdere oefenwedstrijd tegen de Veghelnaren die overtuigend werd gewonnen.

 

Terug