De Mennekes denderen door !

Bij de mannen van VC Unitas/Café ’t Menneke verloopt vooralsnog alles voorspoedig. Unitas is koploper in de 1e Klasse, er wordt lekker getraind, de sfeer is goed en er zijn, op misschien wat kleine pijntjes, na geen blessures.

Vorige week werd er nog een eenvoudige 0-4 overwinning binnen gesleept tegen de laagst geklasseerde tegenstander, deze week stond er een – op papier – iets interessantere wedstrijd op het programma.

Tegenstander was VC Olympia uit Panningen die als 7e op de ranglijst staat maar waar eerder dit seizoen nog moeizaam van werd gewonnen (2-3).

In de eerste set werd Unitas er al snel aan herinnerd dat deze tegenstander niet onderschat moest worden. De service van Olympia was sterk en de passing van Unitas verliep dan ook stroef. Het gevolg was dat De Mennekes al snel tegen een achterstand van 5 punten aankeken. Maar een goeie time-out van Coach Casper zette de boel weer op scherp, en het eigen spel begon steeds beter te lopen. De achterstand werd, mede door wat servicefouten van de tegenstander, omgezet in een voorsprong en vervolgens ging de eerste set alsnog naar Unitas (25-20).

Nu leek iedereen inmiddels te weten wat er van hem gevraagd werd om deze wedstrijd te gaan winnen en met een betere focus werd de 2e set gestart. En ondanks een aantal goede verdedigende acties van Olympia, wat soms resulteerde in lange rally’s, werden de 2e en ook de 3e set overtuigend gewonnen (25-17 en 25-15).

De wedstrijdwinst was daarmee zeker gesteld maar om ook de volle 5 punten te pakken was het zaak om ook in de 4e set scherp te blijven. Toch zakte de concentratie wat weg maar men bleef voldoende bij de les om ook deze set, en dus het 5e punt, binnen te halen (25-20).

Na 16 wedstrijden gespeeld te hebben heeft Unitas nu 7 punten voorsprong op de nummer twee. Maar volgende week staat er écht een spannende wedstrijd op het programma, in Beek en Donk tegen BeDoVo. Dit ervaren en lastig te bespelen team staat 4e op de ranglijst en heeft 12 punten minder. Maar omdat BeDoVo ook 2 wedstrijden minder gespeeld heeft dan Unitas is het theoretische verschil maar 2 punten. Dus dat betekent dat er sowieso gewonnen moeten worden door de mannen van ’t Menneke om zich BeDoVo op de ranglijst van het lijf te houden. Hierover volgende week meer !!

Terug