De kop is eraf voor Heren 1

Na een zeer korte voorbereiding waarbij het aantal trainingen in het nieuwe seizoen voor de Mennekes op 1, 2 of zelfs 0 vingers te tellen zijn, is de competitie op 17 september weer van start gegaan. Gelukkig is er vorige week wel een driekamp gespeeld waardoor de heren niet helemaal zonder wedstrijdritme aan de eerste pot beginnen.

De eerste thuiswedstrijd komt er ook meteen een geduchte tegenstander op bezoek, namelijk Vocala H1 uit Beugen/Rijkevoort/Oefelt. Een ploeg met veel ervaring die altijd hoog eindigt in de promotieklasse. Om punten te pakken moest er dus hard gewerkt worden en weinig fouten worden gemaakt.

De eerste set kwamen de Mennekes goed uit de startblokken en namen direct de leiding. Het ging aardig gelijk op tussen beide teams, maar aan het einde van de set werd het Boekelse spel te rommelig om door te zetten, waardoor Vocala de eerste set pakte met 20-25. Het rommelde in de 2e set nog even door en de spirit en focus was even ver te zoeken waardoor de 2e set ruim werd verloren met 14-25.

Coach Cas wist de heren toch wakker te schudden voor de 3e set. Het spel van Vocala werd beter ontregeld, waardoor men minder aan aanvallen toekwam en de aanvallen die er wel kwamen werden een aantal maal goed afgeblokt. Roy van de Wetering liet met een paar mooi killblocks zien dat je zonder één minuut voorbereiding ‘gewoon’ direct je taken als lange middenman kunt vervullen. Door een goede servicebeurt van de tegenstander werd echter toch een gat geslagen en ging de derde set uiteindelijk toch verloren met 17-25.

Nog één kans op punten dus en in de vierde en laatste set. Gelukkig werd de stijgende lijn doorgezet en werd het harde werken en goed verdedigen beloond. Verdiende setwinst (25-17) en ondanks een 1-3 nederlaag toch een puntje verdiend.

Volgende wedstrijd moeten de heren tegen Donki Sjot in Den Dungen. De meiden B zullen dan ook hun eerste wedstrijd spelen in Uden. CMV is pas in oktober aan de beurt.

Terug