De kop is er af !

Na het afgelopen seizoen ¬†kampioen te zijn geworden in de eerste klasse werden de heren van VC Unitas/’t Menneke in een andere poule geplaatst en daar wachtte afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Uit tegen Nuvoc, voor De Mennekes een onbekende tegenstander.

Unitas begon goed en hield voortdurend druk op de thuisploeg waardoor die niet in het ritme kon komen en overtuigend won Unitas die set met 16-25. Maar de tweede set was zo mogelijk nog beter; de Boekelse heren speelden Nuvoc helemaal van de mat en wonnen die set met een – voor de thuisploeg – vernederende 7-25.

Wellicht sloeg toen de overmoed en gemakzucht wat toe want Nuvoc werd de kans gegeven zich weer in de wedstrijd te spelen en de thuisploeg pakte die kans met beide handen aan. Beter serverend en aanvallend werd Unitas met 25-20 in de hoek gezet. Een peptalk van aanvoerder Roel moest de spirit weer in de ploeg brengen. Er moest sowieso meer concentratie in de pass worden gelegd; die lag veel te onnauwkeurig. Er ontspon zich een spannende strijd waarin beide teams voortdurend gelijk op gingen. Maar De Mennekes trokken helaas aan het kortste eind; Nuvoc trok via 25-23 de stand in sets weer gelijk. Dus moest de beslissende vijfde set de winnaar aanwijzen. De Boekelnaren zweepten elkaar op om zodoende de focus te versterken. Dat hielp; bij een 4-8 voorsprong werd van speelzijde gewisseld maar toen begon Nuvoc weer in te lopen. Unitas was echter vastbesloten het seizoen met winst te beginnen en schakelde alsnog een tandje bij. Met 15-10 werden alsnog de wedstrijdwinst en de eerste 3 wedstrijdpunten veilig gesteld.

Aanstaande zaterdag spelen de heren de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, om 17.00 uur komen de heren van Condor op bezoek. Ook weer een onbekende tegenstander maar aangezien dit team hun eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen heeft, bij voorbaat een tegenstander om serieus te benaderen!

Terug