De beste wint !

De beste wint !

Het eerste herenteam van VC Unitas/’t Menneke speelde afgelopen zaterdag de cruciale thuiswedstrijd tegen ranglijstaanvoerder Asterix.  Asterix gaat fier aan kop op de ranglijst en maakte eerder gehakt van zo ongeveer alle tegenstanders in de poule. Het op de tweede plek bivakkerende Unitas was er dus veel aan gelegen om tegen deze sterke tegenstander een goede prestatie neer te zetten. Al bij het betreden van de Boekelse sporthal werd duidelijk waar het overwicht van Asterix op gebaseerd was; héél veel lengte en ook nog eens een selectie van 12 spelers! Tijdens het inslaan bleek de aanvalskracht van Astrix al overduidelijk; tegen al die lengte en power zou het lastig spelen worden.

Coach Casper Verstraten drukte de Unitas-spelers op het hart vooral zo lastig mogelijk te serveren om op die manier de angel uit het aanvalsspel van Asterix te halen. Die strategie werkte goed want de hele eerste set gingen beide teams voortdurend gelijk op; Unitas slaagde er met goed volleybal en hard werken in om de aanvalskracht van de gasten te pareren. Maar boven de 20 aangekomen gaf de kwaliteit van Astrix de doorslag en met 22-25 werd de eerste set nipt verloren.

Jeroen Kuipers test het Asterix-blok

 

In de tweede en derde set nam Astrix meer afstand en liep Unitas voortdurend achter de feiten aan (18-25 en 15-25), men kon niet echt een vuist maken tegen de koploper. Maar in de vierde set leek de inzet en vechtlust van  Unitas dan toch beloond te gaan worden. De Mennekes pakten een voorsprong en wisten die tot 22-18 uit te bouwen. Helaas vond Asterix toen de tweede adem, kwam punt voor punt dichterbij en wist op de eindstreep Unitas nog te passeren (24-16).

De 1e tempo-aanval van Stef Peters leverde weer mooie punten op!

 

Geen punten dus maar desalniettemin een goed gespeelde wedstrijd van het Boekelse team. De tegenstander was gewoon beter en dan is verliezen geen schande. Zaak is nu om de eigen positie op de ranglijst vast te houden en op die manier kans te houden op promotie.

Terug