Dames-1 wint Bekerfinale !

Na de laatste maand keihard trainen was het eindelijk zover. Op hemelvaartsdag stond de finale van de Nevobo-beker op het programma voor VC Unitas/Dames-1. Vol goede moed reisde het team af naar Krimpen aan de IJssel waar de finale gespeeld werd tegen het Limburgse VC Limac. Iedereen was gebrand om na de zware maar succesvolle promotiewedstrijden ook nog de beker binnen te halen, dat zou immers een unieke prestatie zijn in de Unitas-historie.

Bij het inslaan bleek al dat de tegenstander veel aanvalskracht had en dat leidde in het begin van de eerste set meteen tot een kleine achterstand. Maar toen de vaste patronen begonnen te lopen nam Unitas het initiatief over en werkte de achterstand weg. Er werd met veel druk geserveerd en daar had de tegenstander grote moeite mee. De eigen passing liep goed waardoor Corine Gijsbers het spel gevarieerd kon verdelen en Unitas volop kon aanvallen. De voorsprong werd geleidelijk uitgebreid en Limac volgde op afstand; de eerste setwinst ging afgetekend met 25-19 naar Unitas. Die lijn trokken de Boekelse dames door in de tweede set. Weer werd VC Limac serverend zwaar onder druk gezet en Unitas, met Britt Peters aanvallend in de hoofdrol, scoorde dat het een lieve lust was. Degelijk spelend werd een nog overtuigender setwinst geboekt, 25-15, en het meegereisde publiek dacht dat de wedstrijdwinst voor het grijpen lag. Ook coach Casper Verstraten dacht dat VC Limac lamgeslagen in de touwen hing en begon de derde set met een andere opstelling. Dat was echter een kleine misrekening (of een aardige geste naar de meegereisde supporters om de spanning terug te brengen) want Unitas begon die set onwennig en stelde daarmee VC Limac in staat zich te hergroeperen. De Limburgers roken hun kans en beten zich met hervonden motivatie in de tegenstander vast. Nu was het de beurt aan Limac om serverend en aanvallend de regie te voeren en al snel stond Unitas op 8 punten achterstand. Maar toen Tanja van Lankveld met een sterke servicebeurt het gat weer een stuk wist te dichten, veerde het publiek op. Helaas was de inhaalrace te laat ingezet en Limac pakte de derde set met 20-25.

In set nummer vier raakte Unitas vervolgens mentaal helemaal de weg kwijt. De tegenstander profiteerde optimaal en voerde de druk nog verder op. De Boekelse dames kregen de bal nauwelijks op de grond en ook de blokkering en verdediging waren niet in staat de aanvalskracht van Limac te pareren. Met de veelzeggende uitslag 10-25 kreeg Unitas een draai om de oren. Niet echt een goede uitgangspositie voor de beslissende vijfde set! ¬†Iedereen besefte dat men zich nu geen misstap meer kon veroorloven; de ruggen werden gerecht en de mouwen opgestroopt. Hard werkend voor elke bal werd een voorsprong opgebouwd en – slim spelend – punt na punt vergroot. De rollen waren nu weer omgedraaid; Unitas had de vorm van de eerste twee sets weer net op tijd te pakken en via een ‘kill-blok” werd de bekerfinale met 15-7 gewonnen !

Meteen na de wedstrijd was de prijsuitreiking waarbij de Boekelse dames de grootste beker in de Unitas-historie in ontvangst mochten nemen!


Een waardige afsluiting van een super-seizoen waarin promotie naar de Promotieklasse werd bereikt en dus ook nog de Nevobo-beker werd binnengehaald!!

Een lang en zwaar seizoen zit er op, de dames bedanken iedereen voor de geweldige support en ze hopen het Unitas-publiek in het komende seizoen vele mooie wedstrijden in de Promotieklasse voor te kunnen schotelen !!

Terug