COVID19 Maatregelen en protocollen

COVID19 Maatregelen en protocollen

Update 14 oktober

Het zal niemand zijn ontgaan dat er gisteravond nieuwe Corona maatregelen zijn aangekondigd die vanaf woensdag 14-10 22:00u van kracht zijn. 

Concreet betekent dit dat:

– Alle competities, inclusief de jeugdcompetities en -toernooien, worden stilgelegd.

– alleen de trainingen voor jeugd tot 18 jaar (dus 17 en jonger) kunnen doorgaan. 

Hoewel er in de richtlijnen van Nevobo enige ruimte wordt gelaten voor aangepaste trainingen voor 18 jaar en ouder, kiezen wij er als bestuur voor om alle trainingen voor de senioren niet door te laten gaan.

Vanaf donderdag 15 oktober 2020 gaan de trainingen van de volgende teams dus niet meer door:

 • Dames 1
 • Heren 1
 • Recreanten Dinsdag
 • Recreanten Vrijdag

Dit geldt in principe voor 4 weken, maar het kan ook langer zijn. Zodra de situatie hopelijk weer is verbeterd en er weer ruimte komt om te mogen sporten, horen jullie weer van ons. 

Deze teams die dus wel mogen wel blijven trainen, zijn:

 • CMV-jeugd
 • Meisjes B

In de sporthal gelden er de volgende nieuwe regels:

 • Iedereen moet in sportkleding naar de sporthal komen. Het is de bedoeling dat er alleen nog van schoenen gewisseld wordt in de sporthal.
 • De kleed- en doucheruimtes zijn gesloten. Ook na het sporten zal er thuis gedoucht / omgekleed moeten worden.  

Wees verstandig en blijf gezond, dan zien we elkaar binnenkort weer.

UPDATE 29 September

Vanwege deze aangepaste maatregelen zullen dus ook in onze accommodatie de kantine en de tribunes in ieder geval de komende 3 weken gesloten zijn (t/m 20 oktober).

In onze sportaccommodatie gelden de volgende aanvullende regels:

 • Alleen sporters, trainers, verenigingsverantwoordelijken hebben toegang tot onze accommodatie
 • Ouders mogen niet mee naar binnen. Kinderen worden bij de entreedeur afgezet en opgehaald.
 • Uitzondering op deze regel: Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding (maximaal 1 per 3 kinderen). Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Deze “begeleiders” gaan mee de sporthal in en bekijken de wedstrijd vanaf een bank.
 • Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus NIET blijven kijken.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • De douche- en kleedruimtes blijven toegankelijk volgens de al geldende regels (maximaal aantal personen per ruimte en doucheruimte).

Oorspronkelijk bericht

Uiteraard speelt Covid-19 ook bij de herstart van onze favoriete sport een belangrijke rol. Omdat de zaalcompetitie ook bijna van start gaat, en we uitspelende teams zullen gaan ontvangen en de teams ook elders wedstrijden gaan spelen hebben we hierop nog een aantal aanvullende regels waar we jullie medewerking voor willen vragen. Alleen met naleving van deze regels en afspraken kunnen de wedstrijden veilig en correct plaatsvinden. 

Onderstaande regels gelden voor competitiewedstrijden, maar ook voor oefenwedstrijden. Op zaterdag 26 september zijn de eerste thuiswedstrijden. Voor alle thuiswedstrijden zal Heren 1 dit seizoen als zaalwacht optreden. 
Onderstaande regels zijn gebaseerd op de protocollen die zijn opgesteld door de NeVoBo en de samenwerkende sportbonden. Je kunt de richtlijnen nalezen via deze link: https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/ondersteuning-in-coronatijd/organisatie-indoor-volleybal/In bijgevoegde PDF kun je het volledige protocol inzien.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste regels en veranderingen.

ALGEMEEN

 • Houd je allereerst aan de algemene richtlijnen van het RIVM. Bij gezondheidsklachten, blijf thuis en meld je tijdig af bij je trainer/coach.
 • Toeschouwers zijn van harte welkom op de tribunes en in de kantine, voor hen gelden de regels zoals aangegeven in de sporthal.
 • Tijdens de wedstrijden mogen we niet yellen, schreeuwen en zingen.
 • Er worden geen handen geschud met de tegenstanders en officials
 • Houdt 1,5m afstand buiten het speelveld, ook t.o.v. je teamgenoten en ook op de reservebank. Binnen het speelveld gelden deze restricties niet. We zorgen voor extra stoelen zodat iedereen kan zitten.
 • Zorg dat het DWF al vooraf is ingevuld

THUISWEDSTRIJDEN 

 • Houd je aan de richtlijnen zoals die door Sporthal de Burcht zijn aangegeven
 • Zorg dat je als thuisteam al thuis je sporttenue aan trekt. Hierdoor is er meer ruimte voor de gasten in de kleedkamers. Douche na de wedstrijd thuis of gefaseerd.
 • Per veld zijn er desinfectiemiddelen beschikbaar, handgel en schoonmaakspray. Zorg dat je je handen ontsmet bij binnenkomst en na verlaten van de zaal.
 • Na iedere kantwissel moet de spelersbank worden gereinigd. Er is per bank 1 fles spray en doeken beschikbaar.
 • Het thuisspelende team reinigt na de wedstrijd de (wedstrijd)ballen, palen, scheidsrechters, spelersbanken en de teltafel

UITWEDSTRIJDEN

 • Houd je aan de richtlijnen en informatie zoals die in de sporthal die je bezoekt zijn aangegeven.
 • Voor het vervoer met de auto geldt de 1,5m regel niet. Wel wordt het dragen van een mondmasker geadviseerd.
 • Vanwege alle maatregelen is het mogelijk dat er wat meer wachttijd is bij kleedkamers. Ook voor uitwedstrijden kun je je sporttenue alvast aantrekken,. 

SPORTHAL

Algemeen
Houd in onze accommodatie zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
Houd je verder zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM

Gebruik kleedlokalen/douches
Het is toegestaan om de kleedlokalen en douches te gebruiken. Er geldt echter wel een maximaal aantal personen (>18 jaar) per kleedlokaal. Het maximaal aantal personen is op de kleedlokalen aangegeven. We verzoeken jullie je hieraan te houden. Zijn alle kleedlokalen vol, wacht dan even tot er weer plek is.

Gebruik kantine
Onze kantine is geopend en gelijktijdig door maximaal 100 personen te bezoeken. Het is in de kantine verplicht om plaats te nemen op een stoel/kruk. Is er geen zitplaats meer beschikbaar, dan is het maximaal aantal bezoekers bereikt en verzoeken we je onze kantine te verlaten.

 Op de vloer is er d.m.v. peilen een looprichting aangegeven. Gelieve deze te volgen.

Gebruik tribune
Ook de tribunes in onze accommodatie zijn open. Op de tribunes is het verplicht te zitten. Neem plaats op de aangegeven plekken. Geen plek meer beschikbaar, dan is het maximum aantal toeschouwers op de tribune bereikt. We verzoeken u de tribune te verlaten. Wellicht is er in onze kantine nog plek om (achter glas) naar de wedstrijden te kijken. Op de tribune is het verboden te roepen/schreeuwen/(uitbundig) juichen. Verder is het nuttigen van eten/drinken ook verboden.

Een boel extra regels dus, maar het belangrijkste is dat we weer mogen beginnen. Daar heeft toch iedereen wel naar uitgekeken na het onbevredigende einde van het vorige seizoen. En nog belangrijker: wees verstandig en zorg samen voor een veilige situatie, dan is de kans het grootst dat we dit seizoen niet voortijdig hoeven te eindigen!

Terug