Averij in Eindhoven en Oosterhout

Na de laatste thuiswedstijd tegen Gepidae spelen de Mennekes vier (!) uitwedstrijden op rij voordat er eindelijk weer voet kan worden gezet op Boekelse bodem. Van zuidelijk Eindhoven via Oorschot naar Beugen en dan weer helemaal terug naar Waspik in het westen. Alle uithoeken van Brabant worden zo in korte tijd bezocht. Waar de Boekelse Burcht vaak garant staat voor sterk spel, zijn uitwedstrijden toch vaak wat onwenniger en resulteren te vaak in onnodig puntverlies.

Op 23 oktober reisden de Mennekes af naar Eindhoven voor een pot tegen Hajraa HS2, die in punten gelijk staan. ‘Hajraa uit’ in een kolkende studentenarena is altijd even wennen. Er is weliswaar veel ambiance, wat eigenlijk een mooi woord is voor behoorlijk veel herrie en chaos. De eerste set startte stroef. Dat Hajraa een 2+ meter middenreus had die meermaals over (!) het blok sloeg hielp ook niet mee. De eerste set werd gewonnen door Hajraa met 25-15. Een zogenaamde ‘werkwedstrijd’ diende zich aan.

De tweede set kwam Unitas wat beter in de wedstrijd waarbij er meer het eigen spel kon worden uitgevoerd. De organisatie stond beter en met het inbrengen van de eigen UniReus Roy, kon de dreiging over het midden wat worden getemperd. Met een paar time-outs op het juiste moment werd de set ternauwernood binnengehaald met 26-28. De derde set hadden de Mennekes weinig antwoord met de sterke service van Hajraa. De heren kwamen in een aantal mooie rally’s telkens net te kort. Het lawaai zwol verder aan en Unitas werd hierdoor verzwolgen. De set ging met 25-18 naar Hajraa.

Tijd om een laatste troef uit te spelen uit de inmiddels beruchte flexibele schil. Vandaag was ook meteen het officiële Unitas-debuut voor Nick de Wit. Meteen werd duidelijk dat de ervaring van Nick rust bracht en wat ook hielp is dat hij meteen zijn eerste aanval keihard binnensloeg. De set ging gelijk op en hoewel er hard werd gevochten bleef Hajraa net steeds een neuslengte voor. Setverlies met 25-22 en een eindstand van 3-1.

Dan op 2 november een doordeweekse inhaalwedstrijd tegen het Oosterhoutse VOKO HS1. Een wedstrijd om kort over te zijn, wat niet gezegd kan worden over de gereden afstand die avond. Het beeld was over vier sets gelijk. De ervaren spelers van VOKO maakten heel weinig fouten en het lukte de Mennekes niet om druk te zetten op hen. Veel persoonlijke missers aan Unitas kant zorgden ervoor dat de wedstrijd vrij kansloos met 4-0 verloren ging (25-16, 25-22, 25-21, 25-19). Een positief punt: Trainer/coach Cas kon deze avond heel goed observeren waar de zwakke punten zaten in de organisatie van het eigen team. Veel nieuwe trainingsstof dus.

Na een goede start van het seizoen dus een aardige domper in twee wedstrijden en een vrije val op de ranglijst. Zaterdag uit naar Vocala in Beugen, ook een ervaren en taaie ploeg, maar wel tot op het bot gemotiveerd om deze missers recht te zetten.

Terug