het venijn zat in de staart..

Na een 2-3 verlies tegen Condor vorige week was het voor de heren van VC Unitas/’t Menneke tijd om thuis tegen de rode lantaarndrager Blox alle punten te pakken.

Eerder dit seizoen, tijdens de uitwedstrijd tegen Blox in Boxtel, was het Boekelse spel nogal rommelig en onstabiel, dat moest nu zeker beter.

De eerste set ging van start en De Mennekes bouwden met degelijk volleybal een goede voorsprong op. De Boekelse heren konden zelf het tempo bepalen en hadden voortdurend het overwicht. Een overtuigende setwinst van 25-14 was het resultaat.

De tweede set begon direct met een ijzersterke servicebeurt van Unitas en binnen de kortste keren stond er een 10-0 voorsprong op het scorebord. Alles klopte aan het spel, de blokkering stond goed en de mannen van Blox hadden moeite om er door te komen. Het verschil in kwaliteit tussen beide teams was overduidelijk; de 2e set ging met 25-9 naar de thuisploeg en de derde set met 25-10.

Maar net als een week eerder had Unitas moeite om de focus tot het einde vast te houden en dat bleek ook in de 4de set. De mannen speelden rommelig en de concentratie was ver te zoeken. Blox kon daardoor aanhaken en liep vrijwel gelijk op met Unitas. De eerste Unitas-time-out van de wedstrijd werd door de gasten met gejuich ontvangen – toch een kleine morele opsteker voor de mannen uit Boxtel – maar de peptalk van coach Casper was hard nodig om de thuisploeg voor onnodig setverlies te behoeden. Toen de neuzen weer dezelfde kant op stonden werd alsnog, met een benauwde 25-21, het laatste wedstrijdpunt gepakt.

Door deze 4-0 winst hebben de heren weer een voorsprong van 3 punten genomen op achtervolger Nuvo. De Boekelse heren moeten echter wel bij de les blijven; de wedstrijd van vorige week én de laatste set deze week toonden aan dat een ongeluk(je) in een klein hoekje zit…

Aanstaande zaterdag 1 februari wederom een thuiswedstrijd, nu tegen Volley Tilburg. Zorg dat je er bij bent; om 17.00 uur in de sporthal.

Terug