Handen uit de mouwen in Middelbeers!

Afgelopen week gingen de heren van VC Unitas/’t Menneke op bezoek bij de nummer 3 van de competitie, ODI. De wedstrijd was in Middelbeers op donderdagavond om half 10, niet de meeste ideale omstandigheid dus. En een hoog geklasseerde tegenstander thuis opzoeken, dan weet je dat het een lastige wedstrijd kan worden.

En al meteen na het eerste fluitsignaal bleek ODI inderdaad een sterke opponent tegen wie het moeilijk scoren was. Maar hard werkend wisten de gasten uit Boekel een kleine voorsprong in setwinst om te zetten; 22-25. De tweede set begon ODI ijzersterk en Unitas had de grootste moeite met de service-passing. Onder die druk wist men zich niet uit te volleyballen en de thuisploeg trok nu aan het langste eind (25-20).

Toen was het de beurt aan Unitas om goed uit de startblokken te komen; men bouwde in set nummer drie al snel een 1-8 voorsprong op. ‘Kat in het bakkie’ zou je denken maar ODI herstelde zich knap en wist langszij te komen en door te stomen naar een 25-19 setwinst. In het vierde bedrijf ontspon zich een soortgelijk scenario; Unitas pakte een voorsprong en ODI vocht zich weer terug. Maar deze keer konden De Mennekes de set wél binnen slepen; 21-25.

Bij een 2-2 in sets schrijven de spelregels een beslissende vijfde set voor; een gelijkspel bestaat niet in het volleybal. Ook nu waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en men ging steeds gelijk op. Maar in de laatste fase van de set wist ODI nog een verborgen energievoorraad te vinden en met 15-11 de overwinning uit het vuur te slepen. Dit betekende voor Unitas de eerste verlieswedstrijd in het lopende seizoen en dus een toch wat bedrukte thuisreis.  

De heren staan nu op de tweede plaats achter koploper Nuvo’68. En laat nou net deze ranglijstaanvoerder aanstaande zaterdag op bezoek komen in Boekel. Zaak voor de heren dus om thuis hun beste spel te laten zien en aansluiting te houden met de koppositie. Dus zorg dat je er bij bent om onze Mennekes naar de overwinning te schreeuwen; zaterdag 7 december om 17.00 uur in onze sporthal!

Terug