Tegenvaller voor H1

Tegenvaller voor H1

Na het succes van een week eerder, was er aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de mannen van VC Unitas/’t Menneke. De tegenstander van deze week – waar onlangs in de seizoensvoorbereiding nog overtuigend van werd gewonnen –  was Skunk uit Veghel. Al snel bleek dat er in de korte periode tussen die oefenwedstrijd en de competitie veel kan veranderen, en dat in het verleden behaalde resultaten geen garanties geven voor de toekomst.

Skunk begon, ditmaal mét Libero, sterk aan de wedstrijd. Unitas daarentegen, nu zonder Libero, wat minder, en de thuisploeg kwam al snel op 5 punten achterstand. Deze achterstand werd niet meer weggegeven door Skunk, en daarmee was het eerste setverlies (21 – 25) dit seizoen voor de Mennekes een feit. De tweede set begon vrijwel identiek, en al snel stond er weer een voorsprong voor de gasten uit Veghel op het scorebord. De Mennekes gaven zich echter niet gewonnen en bleven tot het eind van de set op de hielen van de tegenstander. Maar een paar slordigheidjes en gebrek aan overtuiging zorgden ervoor dat ook het tweede wedstrijdpunt op het nippertje (25 – 27) naar de bezoekers ging.

Maar in de derde set leken de rollen omgedraaid. Unitas pakte in het begin van de set meteen de voorsprong en wist die tot het eind toe vast te houden. Een overtuigende setwinst  van 25-18 gaf de thuisploeg moed voor het vervolg!

Maar integendeel, Unitas begon slordig en al snel stond er weer een 0 – 5 voorsprong op het scorebord voor Skunk en het leek alsof de Mennekes zich al hadden neergelegd bij een nederlaag. De overtuiging ontbrak en dus ging ook de vierde set set verdiend naar de bezoekers (17-25), en mocht Unitas blij zijn dat ze toch één wedstrijdpunt over hadden gehouden aan deze wedstrijd.

Maar komende zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma – tegen Flamingo’s – en dan is de gehele selectie weer beschikbaar dus de heren zijn zeker van plan dan beter voor de dag te komen!

Terug