Corona-update

Corona-update

Inmiddels zitten we in de tweede volleybal-luwe periode dit jaar. Gelukkig mogen de jeugdteams nog steeds doortrainen, voor veel seniorenteams was het weer een tegenvaller, zeker nu net de competities weer waren opgestart. Maar natuurlijk, alle begrip en hopelijk kunnen we met zijn allen weer snel en veilig terug de zaal in.

Hoewel er door de Nevobo en andere sportbonden nog variaties op trainingen worden gecommuniceerd die binnen de richtlijnen toelaatbaar zouden zijn, hebben wij het besluit genomen om niet de randen op te zoeken en gewoon alles stil te leggen. Nu net uit een periode van twee weken verzwaarde maatregelen, lijkt dat een verstandig besluit geweest.

Voor de grote lijnen volgen wij de richtlijnen en adviezen de RIVM, maar ook de meer specifieke maatregelen voor de accommodatie vanuit de Stichting Binnensport Boekel en de volleybal gerelateerde richtlijnen vanuit de Nevobo en NOC-NSF. Zie daarvoor: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/11/19/coronavirus-en-volleybal-in-nederland

Er gaan nu voorzichtige eerste geluiden dat de competities in januari weer hervat kunnen worden. Echter zal alles afhankelijk zijn van de statistieken en het inmiddels beruchte reproductie-getal (R-getal). Laten we hopen dat de geruchten waarheid worden!