Bericht van bestuur

Bericht van bestuur

Via de nieuwsbrief willen we jullie wat meer op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Gedurende het jaar zijn er een behoorlijk aantal bestuurlijke taken en zaken die ervoor zorgen dat we als club kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen, maar ook dat we administratief en financieel op de rit blijven en dat we voor de Boekelse gemeenschap zichtbaar en actief zijn. Door Corona is dit jaar natuurlijk anders dan anders en dat merken we ook duidelijk in onze werkzaamheden voor de vereniging. Minder routine en meer ad hoc aandacht voor urgente zaken, bijvoorbeeld de te nemen beslissingen inzake corona. Daarnaast zijn er zaken die hierdoor in een ander daglicht komen staan en wellicht in de toekomst anders moeten/kunnen worden ingericht.

Hieronder puntsgewijs een update over een aantal gelopen en lopende zaken:

  • Seizoen 2019-2020 werd voortijdig afgebroken tot ieders teleurstelling. Hoe gezond sport ook is, het blijft een bijzaak in zo’n situatie. Boekel is in die periode hard geraakt en bijna iedereen heeft de gevolgen van het virus van dichtbij meegemaakt, sommigen zelf van heel dichtbij, met alle gevolgen van dien. We willen alle getroffenen hierbij nog sterkte en een voorspoedig herstel wensen. Hopelijk komen we de tweede golf beter door.
  • Sportief gezien bleven de gevolgen van Corona beperkt. Heren 1 stond fier bovenaan en was klaar om opnieuw een kampioenschap te vieren en de promotiemogelijkheid te aanvaarden. Helaas officieel geen kampioenschap, (jammer voor de statistieken), maar wel een promotie naar de promotieklasse. Voor de overige teams had het voortijdig einde behalve minder wedstrijden geen gevolgen voor de klassering.
  • Seizoen 2020-2021 zijn we gestart met 5 Nevobo competitieteams, omdat er naast heren, dames en meiden B, nu ook twee CMV jeugdteams zijn toegevoegd, hele mooie ontwikkeling!
  • Vanwege de promotie van heren 1 hebben een 8-tal personen een uitbreiding van hun scheidsrechtersbevoegdheid gehaals tijdens een (online) cursus. Ze kunnen nu als tweede scheidsrechter fungeren tijdens de thuiswedstrijden van heren 1. Dit zijn nu naast Coen, Henk en Jorg overigens allemaal ook H1 spelers, die indien geblesseerd die rol kunnen vervullen. Hierdoor blijven we in de praktijk krap bezet. Het is altijd fijn om hiervoor meer opties te hebben, zodat we de lasten kunnen delen. Lijkt dit je wat, meld je dan bij Marijn!
  • Ook dit jaar zijn we weer gesteund door de Rabobank in het kader van Rabo Club Support. Iedereen die gestemd heeft, bedankt! In deze video zie je wat het opgeleverd heeft: https://www.rabo-clubsupport.nl/uden-veghel/resultaten/details/134797-volleybalclub-unitas?hash=5KCUVTfz
  • De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) vind dit jaar digitaal plaats op Dinsdag 8 december, vanaf 20:30u. Jullie ontvangen via mail een inloglink om de vergadering bij te wonen.
  • Vanwege de maatregelen is het kosten/baten plaatje van de vereniging aardig opgeschud. De facturatie van de contributie zal dit jaar wat anders ingericht worden. Dit wordt tijdens de ALV toegelicht, maar hieronder alvast de belangrijkste punten:
    • In seizoen 2019-2020 hebben we een verkorte zaalperiode gehad, waardoor kosten zijn bespaard, maar een verlengde beachvolleybalperiode, wat voor extra kosten heeft gezorgd. De recreantengroepen die niet van de beach accommodatie gebruik hebben gemaakt, willen we hiervoor compenseren. Er wordt over de contributie van 2020-2021 naar rato een korting van €15,- per persoon gerekend.
  • Voor 2020-2021 factureren we binnenkort de helft van de jaarcontributie voor de eerste helft van het seizoen (min de eventuele korting over 2019-2020). Omdat we niet weten hoe het seizoen zich zal ontwikkelen bekijken we aan het einde van het seizoen of en hoe we een aanvullende deelfactuur gaan sturen. We zullen dit per trainingsgroep beoordelen, want de jeugd traint nu bijvoorbeeld wel gewoon door.

Uiteraard zijn ideeën en opmerkingen van harte welkom. Ook als je graag actief betrokken wil zijn bij beleidsvorming en uitvoering dan horen we het graag. Alle hulp kunnen we goed gebruiken. We zien jullie graag allemaal tijdens de online ledenvergadering op dinsdag 8 december om 20:30u! (info over deelname volgt)