Op veler verzoek hebben na het verslag van vorige week: een foto in de favoriete opstelling van het team Van Doren Engineers.

• De wedstrijd is gewonnen dat moet gevierd worden
  • We zijn hier compleet! Geen blessures of buitenlandse avonturen
  • Het is in de kantine

En ja, jullie lezen het goed: winst! Op deze herfstachtige woensdagavond moesten jullie helden aantreden tegen het talenten volleyteam van Van Uden Voegwerken uit Erp.

Speciaal voor deze gelegenheid waren we met 7 personen. De volle bezetting! De laatste keer dat dat was voorgekomen was tijdens het Kabinet Den Uyl. Dus ja, deze wedstrijd namen we zeer serieus. De eerste set nam onze sponsor plaats op de bank. Dat was even onwennig. Want Marcel is een vaste kracht en nu moesten we toch weer een beetje aan elkaar wennen. Al snel keken we tegen een achterstand aan. Een beetje gebrek aan inzet in combinatie met onze jeugdige overmoed zorgde voor een snelle achterstand van 10-6. Tijd voor een time-out dus. Jorg schudde het team wakker met een donderspeech en enkele welgeplaatste krachttermen. Het effect was wel duidelijk. De voegjongens hadden niet alle gaatjes gedicht en langzaam kwam Van Doren Engineers dichterbij. En boven de 20 is fouten maken verboden. Dat ging dus goed: wederom ging de eerste set naar Van Doren Engineers met 25-22. Hoppa!

Van welke steraanvaller zin deze hotlegs?

De jongens van Van Uden Voegwerken raapte daarop hun losse specie bij elkaar en besloten om de voeg wat strakker aan te zetten. En jawel: in de tweede set weer een achterstand voor van Doren Engineers. Maar dat ene moment van concentratie verslapping bij Van Uden Voegwerken werd keihard afgestraft door Van Doren Engineers. Een paar sterke servicebeurten en een goed blok zorgden voor het ombuigen van de achterstand naar een voorsprong van 22-19. Wel werd het daarna nog even spannend, maar op 24-24 veroverde van Doren Engineers de bal terug. En met succes: met 25-24 ging de set naar Van Doren Engineers.

De derde set daar kunnen we lang over zijn. Maar we doen kort: die was slecht. Van Uden Voegwerken pakte een setje met 25-14 of zo.

Maar goed: een mooie overwinning waar nog lang over wordt nagepraat. En de talenten van het team worden inmiddels onderkend, want “The Wall” heeft inmiddels een nevenfunctie aanvaard als coach bij de jeugd van Unitas.

Tot onze verbazing blijven aanmeldingen voor ons team uit. Maar na het zien van deze foto zullen de aanmeldingen wel volgen. Daarom nogmaals het nummer: 06 – 53 65 20 58.

Tevens hebben we vervelende mededeling. We spelen pas over 3 weken een nieuwe wedstrijd. Jullie zullen het dus even zonder zo’n boeiend verslag moeten doen. Succes met het doorkomen van de komende 3 weken.