een makkie in Udenhout..

Op zaterdag 8 februari speelden de heren van VC Unitas/’t Menneke in Udenhout tegen de gelijknamige tegenstander. Een laagvlieger op de ranglijst dus dat zou geen probleem moeten zijn voor de Boekelse koploper.

Door ziekte en vakantie moesten De Mennekes de flexibele schil aanspreken; trainer Casper Verstraten moest het stof weer van zijn volleybalschoenen kloppen en trainingslid Jos de Wit was ook weer bereid in te vallen.

Een sterke start in de eerste set leidde al snel tot een 3-15 voorsprong en niet veel later was het eerste wedstrijdpunt al binnen (7-25). Doordat er zo weinig tegenstand werd geboden door de thuisploeg werd het spel van de Unitasmannen in de tweede set wat slordiger. Maar het niveauverschil was nog steeds zo groot dat er weer eenvoudig (14-25) werd gewonnen.

Tsja, het was dus eigenlijk een wedstrijd die geen wedstrijd genoemd mocht worden; eerder een wat uitgebreidere warming-up. Want via 11-25 en 10-25 werd het al snel 0-4 voor Unitas en kon de reis naar Boekel weer aangevangen worden met 5 gemakkelijk verdiende wedstrijdpunten op zak.

Nu drie volleybalvrije weken en – voor de liefhebbers – karnaval of wintersport. Op zaterdag 7 maart komt dan in Boekel de nummer 4 Voltena op bezoek en die zal ongetwijfeld minder gemakkelijk te bestrijden zijn.